Steun aan onderwijsproject in Thailand niet langer nodig

Het Thaise onderwijsproject Migrant Education heeft zijn doelen behaald. Duizenden kinderen zijn daardoor verzekerd van onderwijs. De steun van Terre des Hommes is niet meer nodig.

Het onderwijsproject van Migrant Education in de Thaise grensplaats Mae Sot kon recent haar deuren sluiten - en dat is goed nieuws. Bij aanvang van het project in 2011 was het voor migrantkinderen uit het politiek onrustige buurland Myanmar zeer moeilijk om toegang te krijgen tot het Thaise onderwijssysteem. De kinderen misten vaak de juiste papieren.

Migrantkinderen erkend door Thaise ministerie van Onderwijs

Intensieve samenwerking met de Thaise overheid en een aantal Thaise scholen leidde er uiteindelijk toe dat een aantal onderwijscentra voor migrantkinderen nu officieel zijn erkend door het Thaise ministerie van Onderwijs. Hierdoor zijn duizenden migrantkinderen in Thailand verzekerd van onderwijs, wat belangrijk is voor hun toekomst.

Doelen van het project behaald

Het werk van Migrant Education is aan Thaise organisaties overgedragen. En daarmee zijn de doelen van het project behaald; de steun van Terre des Hommes is niet langer nodig.

Share this:

Gerelateerd nieuws