Steun nominatie Terre des Hommes voor Mensenrechtentulp 2014: stem!

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Terre des Hommes genomineerd voor de Mensenrechtentulp 2014. De Tulp is de belangrijkste mensenrechtenprijs van de Nederlandse regering en wordt toegekend aan personen of organisaties die te verdedigen en de rechten van de mens op innovatieve manieren te bevorderen. Het was onze Sweetie-campagne tegen Webcam kindersekstoerisme die de aandacht van de jury in het bijzonder gevangen.

Naast Terre des Hommes zijn er negenentwintig mensenrechtenorganisaties genomineerd uit de hele wereld. De tweede ronde is nu ingegaan: van de dertig genomineerden zullen er zes voorgedragen worden aan de minister, die de definitieve winnaar aan zal wijzen. Drie organisaties zullen uitgekozen worden door een jury, naast de drie organisaties die de meeste publieksstemmen weet te verkrijgen. Iedere genomineerde kan daarvoor campagne voeren.

De uiteindelijke winnaar van de Tulip Award zal € 100,000 ontvangen om de strijd voor de mensenrechten voort te zetten. Terre des Hommes zou deze prijs heel graag willen winnen. Enerzijds vanwege de erkenning van Webcam kindersekstoerisme als een zeer serieuze bedreiging van kinderen wereldwijd, waarvan dagelijks tienduizenden kinderen slachtoffer zijn. Anderzijds zou het geldbedrag ons in staat stellen onze strijd tegen deze vorm van kinderuitbuiting voort te zetten.

Hier hebben we uw hulp voor nodig! 

De volgende stap is nu de publieke stemronde: iedereen kan stemmen voor zijn of haar favoriete kandidaat op de website van de Tulp. U kunt tot en met 10 oktober 2014 stemmen op Terre des Hommes via deze link: Ik stem Terre des Hommes!

Steun onze nominatie voor deze award met uw stem en deel dit nieuws onder uw netwerk. Dank u voor uw steun!

Meer informatie:
Over de Sweetie-campagne
Over de Mensenrechtentulp
 

Share this:

Gerelateerd nieuws