Sweetie aanwezig bij Cyber Security Week

Terre des Hommes is met het Sweetie team aanwezig bij de Cyber Security Week die vandaag start. De week staat in het teken van internetveiligheid en de bestrijding van cybercriminaliteit. In Den Haag delen IT experts, wetenschappers en overheidsinstanties hun kennis. In The Hague Security Delta (HSD) geeft het Sweetie team een presentatie over de ontwikkeling van de Sweetie 2.0 software. Deze chatbot maakt het mogelijk om  daders van webcamseks met kinderen in vele chatrooms tegelijk op te sporen, te waarschuwen en af te schrikken.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Tijdens de Cyber Security Week worden een groot aantal evenementen georganiseerd waar honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst?

Webcamseks met kinderen de wereld uit

Webcamseks met kinderen is een groeiend probleem. Wereldwijd neemt deze vorm van online kindermisbruik nog steeds toe en wordt steeds gruwelijker. In 2013 toonde Terre des Hommes met het ‘Sweetie’ onderzoek al aan hoe groot dit probleem is én dat een proactieve aanpak ervan werkt. Met het project Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit’ pakt Terre des Hommes door om voor eens en altijd af te rekenen met webcamseks met kinderen. Een chatbot maakt het mogelijk om in vele chatrooms tegelijk online kindermisbruikers op te sporen en te waarschuwen. Mochten kindermisbruikers desondanks terugkomen, dan komen ze terecht in een apart databestand. Zo zal Sweetie 2.0 daders afschrikken en de vraagkant frustreren. Want zolang er vraag is, is er aanbod.

Sweetie en The Hague Security Delta

Samen met Tracks Inspectors, gevestigd in de HSD, en andere nationale en internationale specialisten ontwikkelen we een nieuw, wereldwijd toepasbaar softwaresysteem ontwikkeld ter bestrijding van webcamseks met kinderen. Hiermee worden miljoenen potentiële daders herkend en afgeschrikt. Het systeem wordt afgestemd op nationale en internationale kaders voor opsporing en vervolging. Ook wordt er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van deze preventieve aanpak. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

 

Share this:

Gerelateerd nieuws