Sweetie nu ook op Netflix

Sweetie, het virtuele meisje, waarmee Terre des Hommes potentiële daders van webcamseks met kinderen onderschept, identificeert en afschrikt, is nu te zien in de serie Dark Net op Netflix.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Het Filippijnse meisje van Terre des Hommes dat in 2013 wereldnieuws werd en het fenomeen webcamseks met kinderen internationaal op de kaart zette is nu te zien op Netflix. In een aflevering over online kindermisbruik van de documentaireserie Dark Net is te zien hoe Sweetie wordt ingezet om betalende kijkers van webcamseks met kinderen op te sporen en af te schrikken.  

Serie over cybercrime

De serie onderzoekt de geheimzinnigste en gevaarlijkste applicaties in de cyberwereld en de uiteenlopende mensen die ze ontwikkelen en gebruiken. Naast de aflevering over online kindermisbruik waarin Sweetie haar opwachting maakt behandelt de serie ook onderwerpen als hacking, wraakporno, de productie van wapens met 3D printers en het recruteren van extremistische terroristen via social media. De serie was eerder in de VS te zien bij betaalzender Showtime.   

‘Sweetie 2: webcamseks met kinderen de wereld uit‘

In 2013 werd Sweetie voor het eerst ingezet bij een onderzoek dat de aard en omvang van webcamseks met kinderen aantoonde. Inmiddels ontwikkelt Terre des Hommes samen met nationale en internationale specialisten software die is gericht op het aanpakken van de kijkers van deze livestream seksshows met kinderen. Chatbots herkennen daders en schrikken hen af. Het project ‘Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit’ wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer over ‘Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit’ >>

 

Bekijk de trailer van de serie:

 

Share this:

Gerelateerd nieuws