Terre des Hommes Hilversum viert lustrum met Drie Dolle Dagen

Met de “Drie Dolle Dagen” viert Terre des Hommes Hilversum van 11 tot en met 13 september het 5-jarig bestaan van haar winkel. Burgemeester Broertjes verrichtte met Albert Jaap Santbrink, directeur van Terre des Hommes Nederland, de aftrap.

Vijf jaar geleden startte Terre des Hommes Hilversum haar winkel aan de Neuweg 211, waarin vrijwilligers tweedehands goederen van uitsluitend hoge kwaliteit verkopen. Het assortiment bestaat uit dames-, heren- en kinderkleding, sieraden, boeken, platen, CD's, speelgoed en bric à brac. De opbrengst komt volledig ten goede aan projecten van Terre des Hommes die kansarme kinderen uit uiterst slechte leefomstandigheden halen en een betere toekomst bieden.

Actiedagen en prijsvraag 

Van 11 tot en met 13 september zijn er speciale actiedagen in en om de Terre des Hommes winkel, de “Drie Dolle Dagen”. Op die dagen zullen niet alleen in de winkel, maar ook daarbuiten artikelen worden aangeboden tegen bijzonder voordelige prijzen. Ook is er een prijsvraag, waar leuke prijzen mee te verdienen zijn. 
Op 11 september om 13.30 uur verrichte burgemeester Broertjes samen met directeur Albert Jaap Santbrink van Terre des Hommes Nederland de aftrap van deze "Drie Dolle Dagen". De Beatrixband zal zowel bij de opening als op de laatste dag voor het nodige spektakel zorgen. 

Terre des Hommes

“Wij zijn enorm trots op de achtentwintig vrijwilligers die deze winkel zo succesvol laten draaien”,  aldus Albert Jaap Santbrink, over de vrijwilligers die de ingebrachte goederen sorteren, prijzen, de winkel inrichten en de klanten bedienen. “Dankzij hun inzet en onze trouwe klanten kan Terre des Hommes projecten voor kansarme kinderen ondersteunen en hen een betere toekomst geven. Zo kunnen we de armoedespiraal doorbreken en blijvende veranderingen tot stand brengen.”
Op dit moment heeft Terre des Hommes Hilversum het project "Quarry Workers Children’s Development Programme India" geadopteerd, waar € 25.000,00 aan wordt geschonken. In voorgaande jaren heeft de winkel het project “Onderwijs en gezondheidszorg voor kinderen uit sloppenwijken in Jakarta” ondersteund en het project “Onderwijs voor werkende kinderen in Bangalore, India”.

Wereldwijd steunt Terre des Hommes Nederland meer dan 220 projecten in zeventien landen om kinderuitbuiting te stoppen. Plaatselijke projectpartners redden kinderen uit uitbuitingssituaties, helpen hun families om voldoende inkomsten te krijgen, zodat de kinderen naar school kunnen gaan en zij zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Onderwijs is cruciaal om de armoedespiraal te doorbreken.
 

Share this:

Gerelateerd nieuws