Terre des Hommes Leeuwarden geeft €15.000 aan WATCH Nederland

De Terre des Hommes winkel van Leeuwarden reikte dinsdag een cheque ter waarde van €15.000 uit aan WATCH Nederland in de Veilige Veste van Fier te Leeuwarden.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

En die € 15.000,- is nog maar het begin. Het gehele jaar door blijft  de winkel, gerund door vrijwilligers, tweedehands kwaliteitsproducten verkopen om geld in te zamelen voor het kostbare samenwerkingsprogramma, waarmee zorginstelling Fier, Terre des Hommes en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) minderjarigenprostitutie in Nederland bestrijden.

Stoppen van seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland

Gideon van Aartsen (Terre des Hommes) legde tijdens de cheque-uitreiking uit wat WATCH doet. “WATCH Nederland stopt seksuitbuiting van minderjarigen door de markt van mensenhandelaren, zoals loverboys, kapot te maken. Slachtoffers, hun familie of getuigen kunnen loverboypraktijken veilig melden bij WATCH Nederland, dat meteen serieus werk maakt van het in kaart brengen van de dader(s) en het bevrijden van de jongeren, die seksueel worden uitgebuit. Er worden privédetectives ingezet en online spoort WATCH Nederland loverboys en hun klanten op met  web crawlers, nepadvertenties en lokprofielen." 

Met behulp van artificial intelligence vinden ook online interventies plaats. Klanten krijgen binnenkort zulke indringende waarschuwingen, dat zij niet meer op het online aanbod van loverboys zullen durven ingaan. Het doel is commerciële, seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland snel te decimaliseren en uiteindelijk te stoppen.

Lees meer over WATCH Nederland >>

Share this:

Gerelateerd nieuws