Terre des Hommes opent debat met voetbalwereld over kinderrechten

Voetballegende Gianfranco Zola opent op maandag 8 september samen met Terre des Hommes directeur Albert Jaap Santbrink de eerste Corporate Social Opportunity Zone op de wereld Soccerex Conventie in Manchester. Een primeur. “Het is de ideale gelegenheid om aandacht te vragen voor de kinderrechten rondom grote sportevenementen.”

De Soccerex Global Convention is het grootste zakelijke evenement van de voetbalwereld, waar voetbalbonden, -clubs, -belangenorganisaties, sponsoren en producenten van sportartikelen elkaar ontmoeten. Het is, met andere woorden, de plek waar de “industry leaders” uit de voetbalwereld bijeenkomen en de toekomst van het voetbal bepalen.
“Als ‘s wereld grootste voetbal business evenement is de Soccerex Global Convention de ideale plaats voor Terre des Hommes om in debat te gaan met decision makers in de voetbalwereld,” legt Albert Jaap Santbrink uit, zelf directeur van FC Utrecht van 1997 tot 2002. “Voetbalevenementen zijn fantastisch en geven veel plezier, maar alleen als we bij het organiseren van bijvoorbeeld het WK ook de rechten van het kind respecteren. Dan kunnen ook de lokale kinderen profiteren van de positieve effecten van deze evenementen. Dat is nu lang niet altijd het geval. Die discussie, die de Terre des Hommes Federatie met de Children Win!-campagne sinds het WK in Brazilië uitdraagt, willen we aangaan op deze conventie.” 

Primeur

De Terre des Hommes Federatie heeft letterlijk en figuurlijk ruimte gecreëerd op de conventie om dit debat aan te kunnen gaan. In samenwerking met de Soccerex-organisatie zelf en de organisatie Back in the Game organiseert Terre des Hommes een parallelprogramma onder de naam Corporate Social Opportunity Zone. In deze ruimte presenteren Terre des Hommes en Back in the Game best practices hoe voetbal een katalysator voor ontwikkeling kan zijn, evenals case studies hoe organisatoren de impact van megasportevenementen op kinderen kunnen minimaliseren en de voordelen ervan zo groot mogelijk kunnen maken.
De Corporate Social Opportunity Zone is een primeur: in de achttien jaar dat de Soccerex georganiseerd wordt, is het de eerste keer dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de sector in het hart van de voetbalwereld op de agenda staat.

Voetballegende Zola

De Italiaanse voetballegende Gianfranco Zola zal samen met Albert Jaap Santbrink de opening van de Corporate Social Opportunity Zone verrichten op maandag 8 september. Daarbij zal Zola over zijn jeugd spreken en vertellen hoe belangrijk voetbal kan zijn in de ontwikkeling van kinderen. “Ik kijk er naar uit om naar Manchester te komen,” aldus Zola. “Ik hoop dat ik met mijn ervaring kan bijdragen aan dit onderwerp, dat me zo na aan het hart ligt.”

Voor meer informatie:
Paul Wolters, interim Press Officer & Spokesperson
T: +31 (0)70 310 50 33   M: +31 (0)6 23311817, p.wolters@tdh.nl
Over Children Win!: www.childrenwin.org
Over de Soccerex Global Convention: www.soccerex.com 
 

Share this:

Gerelateerd nieuws