Terre des Hommes steunt slachtoffer Nederlandse kinderpsychiater

Terre des Hommes steunt het slachtoffer van seksueel misbruik door een Nederlandse kinderpsychiater in Nepal. De jongen wordt bijgestaan in het juridisch proces en kan weer terug naar school.

De psychiater uit Friesland werd in juni door de politie op zijn hotelkamer op heterdaad betrapt met de 15 jarige jongen. In januari 2017 werd de verdachte voor het eerst door een lokaal contact van Terre des Hommes gezien, in het bijzijn van dezelfde jongen. De dader reisde in vier jaar tijd geregeld naar Nepal, om de jongen te misbruiken. Hij gaf de jongen een fiets, een telefoon, laptop en tablet. Ook financierde de dader het onderwijs van de jongen en betaalde hij de medicijnen van zijn moeder.

Terre des Hommes begeleidt slachtoffer seksueel misbruik

Vanaf de arrestatie begeleidt Terre des Hommes de jongen intensief, zowel met juridische hulp in het strafproces tegen de psychiater, als met psycho-sociale hulp. Terre des Hommes zorgt ervoor dat de jongen weer terug kan naar school, nu de financiering van de dader is gestopt. Drie keer per week bezoekt de jongen het inloopcentrum van onze partnerorganisatie en ontmoet daar ook leeftijdsgenoten die hetzelfde is overkomen. De familie, die arm is, ontvangt voedselpakketten.

Omkoping

Pogingen van de familie van de dader om de jongen om te kopen, slaagden daardoor niet. Het Openbaar Ministerie arresteerde op 2 augustus een van de beide zussen van de dader, een dag voordat zij naar Nepal wilde afreizen. Ze zou voornemens zijn geweest enige tienduizenden dollars te willen bieden, zodat de ouders van het slachtoffer zouden afzien van aangifte.

Vorige week bleek ook de andere zus door de Nederlandse politie als verdachte van poging tot omkoping te zijn gehoord.

Rechtzaak

De rechtszaak tegen de verdachte is inmiddels begonnen. Mogelijk volgt nog dit jaar een uitspraak.

Het Terre des Hommes-programma tegen seksuele uitbuiting wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij

 

Share this:

Gerelateerd nieuws