Terre des Hommes stopt kindersekstoerist in Nepal

Terre des Hommes heeft opnieuw een van kindersekstoerisme verdachte Nederlander, P.H. van T. (66), kunnen stoppen. Van T. werd gisteren, op 14 juni 12.00 uur ’s middags, op heterdaad betrapt en gearresteerd in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Hij bevond zich samen met een 15-jarige jongen op zijn kamer in een guest house.

Kindermisbruik

Uit nader onderzoek is gebleken dat Van T. het slachtoffer al sinds diens 11e jaar zou hebben misbruikt. Van T. was een goede vriend van de familie van het slachtoffer en sponsorde het gezin door middel van giften voor onder andere de schoolopleiding van haar kinderen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie onderzoekt of hij nog meer kinderen heeft misbruikt. Terre des Hommes biedt de familie van de 15-jarige jongen, evenals het slachtoffer zelf, psychosociale hulp en juridische begeleiding.

Op de radar van Terre des Hommes

Van T. reisde de afgelopen jaren meermalen per jaar naar Nepal. Hij verscheen op 15 januari 2017 op de radar van Terre des Hommes, toen hij werd gespot met een ongeveer 13-jarige jongen. Sindsdien werd hij regelmatig gezien met verschillende minderjarige jongens. Dit versterkte de argwaan jegens hem. De onderzoekers binnen het WATCH programma van Terre des Hommes werken nauw samen met het Central Intelligence Bureau (CIB) van de Nepalese politie en met de speciale in Azië gestationeerde verbindingsofficier van het Team Bestrijding Kindersekstoerisme en Kinderpornografie (TBKK) van de Nederlandse politie. In Nederland vindt onderzoek plaats onder leiding van een officier van justitie van het landelijk Parket. Deze samenwerking bleek van essentieel belang voor de opsporing en arrestatie van Van T.

Meldpunt meldkindersekstoerisme.nl

Nu straks weer honderdduizenden Nederlanders op reis gaan naar het buitenland willen Terre des Hommes en ECPAT ook graag aandacht vragen voor het meldpunt meldkindersekstoerisme. Hier kunnen Nederlandse reizigers foto’s, video’s en getuigenissen kwijt betreffende toeristen, die op verdachte wijze met minderjarigen omgaan.

Het project WATCH International wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Nationale Postcode Loterij.

 

 

Share this:

Gerelateerd nieuws