Terre des Hommes te gast in Italiaanse parlement

De innovatieve projecten waarmee Terre des Hommes kinderuitbuiting aan de kaak stelt kunnen nog steeds in het buitenland op belangstelling rekenen. In het Italiaanse parlement hield een delegatie van Terre des Hommes op 7 oktober een presentatie over Sweetie en de VR Experience.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Sweetie in parlement Italië

Het hoofd speciale projecten Hans Guijt gaf tijdens de bijeenkomst een presentatie over Sweetie, het digitale meisje waarmee Terre des Hommes webcamseks met kinderen internationaal op de kaart heeft gezet. Door Sweetie werden meer dan 1000 plegers van webcamseks met kinderen ontmaskerd, een aantal van hen is inmiddels veroordeeld. Op dit moment werkt Terre des Hommes aan Sweetie 2.0, dat er op is gericht plegers van webcamseks af te schrikken.

VR Experience

Sander Hanenberg, hoofd marketing en communicatie van Terre des Hommes, gaf in Rome uitleg over de VR Experience: een korte film die een aangrijpend beeld geeft van de wereld van huisslaafjes. De film draait om een 12-jarig meisje dat in een Afrikaans gezin als huisslaaf wordt gehouden. Haar leven bestaat uit het verzorgen van kleine kinderen en het ondergaan van fysiek geweld, intimidatie en seksueel misbruik. Wereldwijd leven er naar schatting 10 miljoen kinderen als slaaf, niet alleen in het huishouden maar ook in de industrie, op het platteland en in de prostitutie.

Wereldmeisjesdag

Hans Guijt en Sander Hanenberg waren in Rome op uitnodiging van Terre des Hommes Italië. De zusterorganisatie van Terre des Hommes presenteerde daar een rapport in het kader van Wereldmeisjesdag, InDifesa. Het rapport gaat in op de ontwikkeling van vrouwenrechten in diverse landen. Met name in conflictgebieden moet er nog veel gebeuren, melden de opstellers. Zo is in Jordaanse vluchtelingenkampen sprake van een toename van het aantal gedwongen huwelijken. Het rapport gaat verder in op de problematiek rond onder meer huisslaafjes, seksuele uitbuiting en kinderhandel.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

Share this:

Gerelateerd nieuws