Terre des Hommes werkt mee aan VPRO onderzoek naar vermiste kinderen

Zeker 7024 vluchtelingenkinderen zijn in 2017 verdwenen uit asielzoekerscentra in Europa. Terre des Hommes zoekt mee naar kinderen die seksueel worden misbruikt.

Lost in Europe, een nieuw onderzoeksjournalistiekcollectief gestart door het radioprogramma Argos van de VPRO, zet zich in om (seksuele) uitbuiting van minderjarige asielzoekers in Europa in beeld te krijgen. Zo bleek uit onderzoek dat in 2017 zeker 7024 vluchtelingenkinderen zijn verdwenen uit Europese asielzoekerscentra. Terre des Hommes werkt met de WATCH onderzoeksunit mee aan de online research naar mogelijke seksuele uitbuiting van deze vermiste kinderen.

Databootcamp

Forensisch ICT’ers van WATCH namen afgelopen week deel aan de databootcamp die in Amsterdam werd gehouden. Daar analyseerden journalisten, wetenschappers en ICT-ers cijfers en rapporten over de vermissingen, afkomstig uit diverse Europese landen. Terre des Hommes blijft met haar forensische ICT-ers ondersteuning bieden aan het onderzoek dat in de komende maanden zal plaatsvinden.

Lees meer over het onderzoek op de website van de VPRO.

De uitzending van 27 oktober is terug te luisteren op de website van Radio1.

Share this:

Gerelateerd nieuws