Thaise jongen krijgt $25.000 schadevergoeding van Amerikaanse misbruiker

Een Thaise jongen heeft in de Verenigde Staten om een schadevergoeding gevraagd van de Amerikaan die hem misbruikte in Thailand. De schadevergoeding is toegekend. De jongen, Tima, krijgt $25.000. De 54-jarige Amerikaanse leraar Clarence E. in Alabama (VS) is veroordeeld tot 27 jaar celstraf voor het produceren en bezitten van kinderpornografie. Hij reisde naar Zuidoost-Azië om kinderen te misbruiken. De lokale partner van Terre des Hommes in Thailand hielp zowel de lokale politie als de nu zeventien jaar oude Thaise jongen Tima om in de VS om een schadevergoeding te vragen. 

Seksuele uitbuiting

Kinderen betalen voor seks

Terre des Hommes' lokale partner, FACE, assisteerde bij het strafproces in Thailand en werkte nauw samen met de Homeland Security Investigation (HSI) van de Verenigde Staten. Nadat alle bewijzen waren verzameld, heeft de Amerikaanse politie Clarence E. in Alabama gearresteerd.

Volgens het Anti-Trafficking and Child Abuse Center (ATTC), dat wordt geleid door onze lokale partner FACE, heeft de Amerikaanse leraar verschillende keren tussen 2010 en 2014 Thailand bezocht. In Thailand betaalde de man minderjarige jongens, soms nog maar dertien jaar oud, om seksuele handelingen te verrichten en seksueel expliciete foto's van hen te kunnen nemen.

Schadevergoeding vragen in de VS

Eén van de jongens die de Amerikaan misbruikte was Tima uit de Thaise stad Pattaya. Hij was aan het bedelen in de straten van Pattaya, toen hij een medewerker van ATTC ontmoette. De medewerker ontdekte al snel dat Tima misbruikt was. ATTC bood Tima meteen hulp en bescherming. Op maandag 10 juli 2017 hielp de lokale partnerorganisatie Tima zelfs om naar de VS te reizen om voor een rechtbank om vergoeding te vragen van de dader. Zijn verzoek werd ingewilligd en Tima krijgt $25.000 schadevergoeding.

Werkzaam als leraar

De Amerikaan was werkzaam als docent in Alabama toen hij op 11 februari 2016 gearresteerd werd. Sindsdien zit hij vast. Op 14 april 2017 bekende de Amerikaanse leraar schuld. Zijn celstraf wordt gevolgd door een levenslange monitoring. Daarnaast is hij veroordeeld tot het betalen van in totaal $50.000 dollar schadevergoeding aan al zijn slachtoffers (waaronder Tima) en een boete van $5.000.000 dollar.

Seksuele uitbuiting van kinderen en toerisme

Veel kindermisbruikers, zowel geregistreerde als niet-geregistreerde, reizen naar populaire vakantiebestemmingen in Azië, die vaak ook fungeren als magneten voor sekstoerisme. Terre des Hommes bestrijdt al jarenlang deze ernstige vorm van kinderuitbuiting door lokale organisaties in de bestemmingslanden te ondersteunen.

Nu de rest nog

Kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting, hebben bescherming en hulp nodig. Samen met partnerorganisaties en onze donateurs zorgen wij voor opvang, zorg en scholing. Tima kreeg hulp en de dader kon gearresteerd worden. Nu de rest nog. Helpt u mee?

Lees meer over onze aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen in Azië >>

 

Share this:

Gerelateerd nieuws