Van goudmijn naar gouden toekomst

“De opwinding van het aantrekken van een jurk. Marcheren door de hele stad. Ik voelde me toen zo trots.” Veronica is 16 jaar en kan dankzij uw steun terugblikken op een bijzondere diploma-uitreiking. Net als veel van haar leeftijdsgenoten verrichtte Veronica eerder gevaarlijk werk in goudmijnen om haar inkomen te verdienen.

Thuis had ik geen middelen om mezelf van te onderhouden

In de strijd tegen kinderuitbuiting maakte Terre des Hommes het dankzij uw hulp mogelijk dat 67 jongeren een beroepsopleiding konden volgen aan het St. Daniel Comboni Technical Instituut, in het Moroto district in Oeganda. Afhankelijk van wat ze het liefst wilden doen, konden de kinderen kiezen tussen een opleiding tot lasser of kleermaker. Samen met 63 studiegenoten rondde Veronica succesvol haar opleiding af.

Eerst een naaiatelier, daarna een bakkerij

Op 15 maart 2019 was de diploma-uitreiking een groot feest. Veronica: “Ik zal mijn uitreiking nooit meer vergeten.” Naast hun welverdiende diploma ontvingen de jongeren ook een start-up kit, waarmee ze een eigen onderneming kunnen opzetten.

 

 


“Ik ga terug naar huis met iets concreets voor mijn toekomst, iets tastbaars waarmee ik mijn leven inhoud kan geven. Ik voel me dubbel zo blij.” En Veronica’s ambities reiken ver. Met de inkomsten uit haar naaiatelier wil ze een bakkerij beginnen. “Ik ben Terre des Hommes enorm dankbaar voor al hun steun. Ik had nooit gedacht dat zoiets moois mij zou overkomen.”

Strijd tegen kinderuitbuiting

Ook namens Terre des Hommes danken wij u hartelijk voor uw steun en betrokkenheid bij onze strijd tegen kinderuitbuiting. Zij aan zij strijden we voor een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Iedere dag boeken we resultaten en geven we kinderen zicht op een betere toekomst.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws