Van koude nachten op straat naar een warm bed in de opvang

Dankzij uw hulp zijn 54 zwerfkinderen van de straten in de Oegandese hoofdstad Kampala gered. Alle kinderen werden gedwongen om te bedelen op straat. Onder hen zijn acht baby’s die werden door hun ‘moeders’ uitgebuit om geld te verdienen. De kinderen, waaronder zesendertig meisjes en achttien jongens, worden opgevangen in gespecialiseerde opvang waar ze ‘s nachts in een warm bed kunnen slapen.

Reddingsmissie

In een gezamenlijke operatie van de partner Dwelling Places van Terre des Hommes, samen met de Oegandese autoriteiten, zijn de kinderen van de straat gehaald tijdens een outreach op dinsdag 19 maart. In de schuilplaatsen werden ze door maatschappelijk werkers ontvangen voor psychosociale ondersteuning. Allen kregen voedsel, medische beoordeling en behandeling waren noodzakelijk. Ze werden gebaad, voorzien van kleding en andere basisbehoeften.

Revalidatie

Hun redding is een eerste stap in een langer proces van rehabilitatie, gericht op hun permanente terugtrekking uit de straten van de hoofdstad. Het uiteindelijke doel is om ze te herenigen in de gemeenschappen waar ze vandaan komen, en ze in te schrijven voor onderwijs.

De reddingsmissie was een gezamenlijke operatie van de partner Dwelling Places van Terre des Hommes, het ministerie van Gender, Arbeid en Sociale Ontwikkeling (MGLSD), de Kampala Capital City Authority (KCCA) en de Uganda Police Force.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws