Voedselhulp aan Aleppo al wekenlang in de wacht

Terre des Hommes staat al wekenlang klaar met 5.000 voedselpakketten voor kinderen en hun families in delen van Aleppo. De partnerorganisatie Syrian Arab Red Crescent (SARC) zou hiervan dertigduizend mensen te eten kunnen geven. Helaas komen de hulpverleners tot op heden de stad niet in.

 

 

Noodhulp / Vluchtelingen

Een catastrofale situatie

Hoofd van de Humanitaire Operatie in de Syrische Crisis, Bruno Neri van Terre des Hommes, bezocht onlangs Aleppo. “De situatie die ik zag in de bezette gebieden en vooral in Aleppo, was dramatisch. Kinderen en hun families verkeren in een catastrofale situatie. Hun levens zijn in gevaar.”

Voedselpakketten voor 54.000 mensen

Terre des Hommes werkt sinds 2006 in Syrië en heeft al 9.500 families voorzien van voedselpakketten, waardoor 54.000 mensen konden eten. Daarnaast heeft Terre des Hommes drie kindvriendelijke ruimtes ingericht waar kinderen en vrouwen psychologische steun kunnen krijgen. Daarmee bereikt Terre des Hommes 7.000 mensen. In Homs voert de organisatie een speciale pilot uit voor kinderen met een beperking. Hierdoor krijgen 300 kinderen waarvan een ledemaat is geamputeerd psychotherapie, medische zorg en psychologische steun. Ook hun ouders kunnen deze zorg krijgen.

Staakt-het-vuren

Terre des Hommes steunt de oproep van VN-gezant Staffan de Mistura voor een 48-urig staakt-het-vuren, zodat twee miljoen kinderen en hun ouders in Aleppo voedsel en medicijnen kunnen krijgen. De gisteren uitgesproken steun van de Russische minister van Defensie, Sergey Shoygu, voor een wekelijks staakt-het-vuren van 48 uur in Aleppo is dan ook meer dan welkom.

Internationale Dag van de Humanitaire Hulp 

Vandaag is het Internationale Dag van de Humanitaire Hulp. Hopelijk zetten de strijdende partijen vandaag beslissende stappen in een oplossing in het conflict en kan Terre des Hommes zo snel mogelijk de noodlijdende bevolking te hulp schieten.

Dutch Relief Alliance

De voedselhulp van Terre des Hommes is een onderdeel van de Syria Joint Response, een samenwerking van Terre des Hommes, Care, Cordaid, Dorcas, ICCO Cooperation, Oxfam, Save the Children, Stichting Vluchteling, IRC, War child, World Vision en ZOA verenigd in de Dutch Relief Alliance (DRA). Het ministerie van Buitenlandse Zaken financieert de DRA.

    Gerelateerd nieuws