Webcamseks met kinderen steeds gruwelijker

Ook in Duitsland is nu veel media aandacht voor het verschijnsel webcamseks met kinderen. Eerder deze maand werd een 48-jarige Duitser gearresteerd die tegen betaling Filippijnse kinderen seksueel heeft laten misbruiken. Het Openbaar Ministerie in Beieren neemt de zaak hoog op en spreekt van “het nog nieuwe fenomeen van Webcam Child Sex Tourism”. Hans Guijt, leider van het Terre des Hommes Sweetie Project, ziet het online misbruik toenemen en steeds gruwelijker worden.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Webcamseks met kinderen blijft een groeiende industrie. Vooral in de Filippijnen is het een hardnekkig probleem. Niet alleen in grote steden kleden kinderen zich uit voor webcams in groezelige internetcafés, ook in steeds meer landelijke gebieden hebben kinderhandelaren de webcam ontdekt. Bovendien is het fenomeen niet langer beperkt tot de Filippijnen maar inmiddels overgewaaid naar Thailand.

Klanten bestellen alles

De slachtoffers worden ook steeds jonger, zelfs baby's worden ingezet om betalende klanten te behagen. Klanten schamen zich nergens voor en durven alles te bestellen. Guijt: “Verkrachtingen, gang bangs en zelfs martelingen zijn geen uitzonderingen meer.”

Kindersekstoeristen overbruggen tijd tot volgende trip

Matthias Wenz, van de Duitse Unit tegen Seksueel Misbruik van Kinderen en Jongeren, vermoedt dat kindersekstoeristen tussen hun vakanties door gebruik maken van de webcam om toch naar live kindermisbruik te kunnen kijken om zo de tijd tot hun volgende sekstrip te overbruggen. Wenz in de Duitse media: “Voorheen zouden sommige daders films hebben besteld en schreven ze zelf soms hele scripts.”

Webcamseks met kinderen kost bijna niks

Maar de webcam biedt kindermisbruikers nu direct toegang tot kwetsbare kinderen. En het kost de daders nauwelijks iets. In de VS betalen klanten 10 tot 100 dollar voor een show. Wenz bespeurt de wanhoop van families in arme landen. “Sommige ouders offeren volledig bewust hun kinderen op om zo te kunnen overleven als familie.”

Chatbot schrikt daders af

Met steun van de Nationale Postcode Loterij werkt Terre des Hommes aan Sweetie 2.0. Een chatbot die in vele chatrooms tegelijk online kindermisbruikers kan opsporen. Zij worden gewaarschuwd. Mochten kindermisbruikers desondanks terugkomen, dan komen ze terecht in een apart databestand. Zo zal Sweetie 2.0 daders afschrikken en de vraagkant frustreren. Want zolang er vraag is, is er aanbod.

Lees meer over ' Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

Share this:

Gerelateerd nieuws