Weer een Engelsman veroordeeld door 'Sweetie'

In Engeland is opnieuw een kindermisbruiker veroordeeld als gevolg van de ‘Sweetie’ campagne uit 2013. Het is de tweede veroordeling in Engeland en de zesde veroordeling wereldwijd. De man is veroordeeld tot 28 maanden celstraf. Hij kan nog in beroep gaan tegen de veroordeling.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

De man kwam in beeld door chatsessie met het virtuele meisje waarmee Terre des Hommes duizend daders van webcamseks met kinderen wist op te sporen. 

De tweede veroordeling in Engeland

Het is niet de eerste keer dat de 'Sweetie' campagne in Engeland leidt tot een veroordeling. In juni werd een leraar op een basisschool veroordeeld nadat hij tegen de lamp was gelopen door chatsessies met het virtuele meisje 'Sweetie'. 

De zesde 'Sweetie' veroordeling

De 'Sweetie' campagne heeft wereldwijd nu geleid tot zes veroordelingen. Ook in AustraliëBelgië, Polen en Denemarken zijn online kindermisbruikers door de rechter veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Online kindermisbruikers opsporen met chatbots

Terre des Hommes werkt met een team van internationale specialisten aan nieuwe technieken die er op gericht zijn om daders van webcamseks te ontmoedigen, afschrikken en waarschuwen. “Met chatbots is het binnenkort mogelijk om geheel geautomatiseerd duizenden chatrooms in de gaten te houden en potentiële kindermisbruikers te benaderen, identificeren en lokaliseren”, aldus Hans Guijt, projectleider.

Dit vervolg op de succesvolle aanpak met het virtuele meisje ‘Sweetie’ wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

Kijk wat Sweetie heeft bereikt: 

 

Share this:

Gerelateerd nieuws