Wethouder Janse en 3J’s openen nieuwe Terre des Hommes winkel Oosterhout

Op 15 oktober verrichten wethouder Marian Janse en de 3J’s de feestelijke opening van de nieuwe winkel van Terre des Hommes in Oosterhout. Ook Terre des Hommes directeur Albert Jaap van Santbrink zal daarbij aanwezig zijn. “Uitgebuite kinderen houden vol. Wij ook!”

 

De winkel van Terre des Hommes in Oosterhout bestaat in november vijftien jaar. Begonnen in een piepklein winkeltje in de Leijsenhoek, is de winkel inmiddels toe aan de tweede verhuizing. De winkel was te krap geworden, bood te weinig opslagruimte, de sorteerhoek was te klein, de bereikbaarheid voldeed niet meer. Het kersverse bestuur dat dit jaar aantrad, ging op zoek naar een nieuwe locatie en vond dat in de Tempelierstraat, in het pand van de voormalige Mediq-apotheek. De winkel werd ingericht volgens de nieuwe inzichten van Terre des Hommes, dat in totaal ruim veertig winkels heeft verspreid over geheel Nederland.

Kinderuitbuiting

Het is deze winkel die op 15 oktober, om 14:00 uur, in het bijzijn van vrijwilligers, genodigden en geïnteresseerden feestelijk wordt geopend door wethouder Marian Janse, Terre des Hommes directeur Van Santbrink en de 3J’s, die de opening zullen opluisteren met hun muziek. Dit doen zij onbezoldigd, als ambassadeurs van Terre des Hommes.

Terre des Hommes directeur Albert Jaap van Santbrink is trots op het werk dat de vrijwilligers van Terre des Hommes verrichten, waardoor de strijd tegen kinderuitbuiting gevoerd kan worden. “De kinderen voor wie wij dit werk doen verdienen niet alleen onze hulp, maar ook ons respect. De slachtoffertjes van huisslavernij, kinderarbeid en kindersekstoerisme moeten dag in, dag uit de meest gruwelijke, onverdraaglijke situaties doorstaan. Zij houden vol. Hun doorzettingsvermogen is een voorbeeld voor onze eigen volharding om deze kinderen hulp te bieden tegen de onderdrukking en uitbuiting die zij zelf niet meer kunnen ontvluchten. Zij houden vol. Wij ook.”

Gebruikte kwaliteit

De nu rond de 50 vrijwilligsters en vrijwilligers hebben die boodschap goed begrepen en geven hun tijd en energie om een steentje bij te dragen. Zo werken enkele van de oprichters, zoals Nieke Griep en Aad van Helden, nog steeds bij de winkel. Het eerste project waarvoor geld bijeen werd gebracht, was een project in India voor kinderen die in steengroeven werkten. Tienduizend gulden bracht men daarvoor bijeen. De winkel verkoopt goede kwaliteit tweedehands goederen, zoals kleding, boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen en curiosa. Er wordt heel goed gelet op kwaliteit: niets mag vies of kapot zijn. De opbrengst gaat geheel naar projecten voor kinderen in nood.

De winkel is open van donderdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.  

Share this:

Gerelateerd nieuws