Zedendelinquent maakt geld over naar Terre des Hommes

Een zedendelinquent heeft op last van de rechtbank in Utrecht € 5000 overgemaakt aan Terre des Hommes. De afdeling financiën heeft het geld deze week ontvangen. 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

De toen 52-jarige man uit Woerden was een jaar geleden veroordeeld wegens het verspreiden van grote hoeveelheden kinderporno via internet. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Daarnaast bepaalde de rechtbank dat hij binnen een jaar € 5000 moest overmaken naar Terre des Hommes.

Terre des Hommes nam vorige maand contact op met de rechtbank, omdat het geld nog steeds niet binnen was. De rechtbank stuurde de kinderhulporganisatie door naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Die kon niets betekenen omdat Terre des Hommes zelf geen slachtoffer was. Ook bij de reclassering ving de kinderhulporganisatie bot.

Uiteindelijk werd om opheldering gevraagd bij de advocaat van de verdachte. Het geld werd direct overgemaakt en staat nu op de rekening van Terre des Hommes. Het geld is erg welkom in de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen.

Lees meer over de aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen >> 

Share this:

Gerelateerd nieuws