Nieuws

Dorpshoofden bestrijden seksuele uitbuiting van kinderen

Cambodja

De strijd tegen kindersekstoerisme is het meest effectief als de lokale bevolking zich bewust is van de gevaren. Onze partner Aple traint daarom lokale vertegenwoordigers in het herkennen en bestrijden van seksueel misbruik. In Phnom Penh in Cambodja deden 27 dorpshoofden mee aan de training.

Van goudmijn naar gouden toekomst

Oeganda

“De opwinding van het aantrekken van een jurk. Marcheren door de hele stad. Ik voelde me me toen zo trots.” Veronica is 16 jaar en kan dankzij uw steun terugblikken op een bijzondere diploma-uitreiking. Net als veel van haar leeftijdsgenoten verrichtte Veronica eerder gevaarlijk werk in goudmijnen om haar inkomen te verdienen.

Reactie Terre des Hommes op berichtgeving in de media

Enkele media berichtten vandaag over een rechtszaak over een nalatenschap waarbij Terre des Hommes betrokken is. Wij geven daarop graag een korte toelichting.

 

Minister Kaag opent foto-expositie over seksuele uitbuiting

Wereldwijd worden 2 miljoen kinderen seksueel uitgebuit. Maandag opende Minister Kaag een foto-expositie over dit onderwerp. Ze is vastbesloten: “We moeten het punt bereiken waarop geen enkel kind meer slachtoffer is.”

Nationale Postcode Loterij schenkt Terre des Hommes 2.25 miljoen euro

Nederland

Terre des Hommes is ontzettend dankbaar voor de cheque van maar liefst 2,25 miljoen euro, die we maandag ontvingen tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode. Dat bedrag komt bovenop de 3 miljoen die we vorige week al ontvingen voor het #Sweetie24/7 project.

Nederlandse hulporganisaties slaan handen ineen voor vluchtelingen Venezuela

Terre des Hommes start, dankzij financiering van het Ministerie van Buitenlandse zaken, met noodhulp voor vluchtelingen uit Venezuela. In de grensstreek met Colombia helpt Terre des Hommes getroffen families met onder meer voedselhulp, psychosociale zorg en eerstelijns juridische hulp. Met vier andere Nederlandse hulporganisaties slaan we de handen ineen.

Terre des Hommes ontvangt bijna 3 miljoen euro extra voor #Sweetie24/7

Nederland

De Nationale Postcode Loterij schenkt Terre des Hommes een extra bedrag van €2.970.000 voor het #Sweetie24/7 project. Via Sweetie speurt Terre des Hommes online naar het seksueel uitbuiten van kinderen via internet.

Nederlandse man vast voor mogelijk misbruik kinderen Nepal

Nepal

Vorige week heeft de marechaussee een Nederlandse man op Schiphol aangehouden, die uit Nepal kwam. Dit gebeurde op basis van informatie van Terre des Hommes. De Marechaussee trof kinderpornografisch materiaal op zijn telefoon aan.

Kamer wil veroordeelde kindermisbruikers tijdelijk paspoort ontnemen

Een meerderheid van de Tweede Kamer pleit er voor het paspoort van veroordeelde kindermisbruikers te ontnemen zolang zij onder toezicht van de overheid staan. Terre des Hommes is voorstander van deze maatregel. We willen echter ook dat na beëindiging van de ondertoezichtstelling alarmbellen bij politie en douane blijven afgaan, als kindermisbruikers de grens passeren.  

Een KTV bar in Cambodja

Verlies Nederlandse kindermisbruikers niet uit het oog

Algemeen

Kamerleden willen dat Minister Dekker (Rechtsbescherming) uitzoekt of veroordeelde Nederlandse kindermisbruikers in het buitenland wonen en wat zij daar doen. Aanleiding is de ophef over de in de jaren ‘90 veroordeelde kindermisbruiker Hans V. Eind vorig jaar werd hij in Kenia gearresteerd, na opnieuw vermoedens van jarenlang misbruik van kinderen.

Pagina's