Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Eindstand Giro555-actie voor Beiroet 15 miljoen euro

19 november 2020

Met de Nationale Actie voor Beiroet, die tot 31 oktober liep, bracht Nederland in totaal €15.198.181 euro bij elkaar. Nederland kwam - midden in de zomervakantie - in actie nadat de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet op 4 augustus jl. werd getroffen door een vernietigende explosie. Met de actieopbrengst is van het begin af aan hulp geboden en dit blijven de organisaties achter Giro555 doen.

Hulpverleenster van Terre des Hommes Italie in Beirut, drie weken na de explosie van 4 augustus

Hulporganisaties blijven hulp verlenen, hulp blijft nodig

In eerste instantie hielpen de organisaties bij het puinruimen, boden zij medische hulp, deelden voedsel- en hygiënepakketten en drinkwater uit en hielpen ze met het bieden van tijdelijk onderdak. Snel daarna zijn de organisaties ook gestart met het herstel van huizen en winkels, het bieden van psychologische hulp aan onder meer kinderen en het ondersteunen van gezinnen met een financiële bijdrage om in de grootste noden te kunnen voorzien en de lokale economie weer op gang te helpen.

Hulp komende maanden

De organisaties achter Giro555 blijven hulp verlenen. Zo krijgen ondernemers steun om hun winkel of bedrijf weer op te starten, ontvangen gezinnen een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden, krijgen kinderen in groepssessies of individueel begeleiding bij het verwerken van trauma’s die zij door de explosie opliepen. Daarnaast zitten veel kinderen thuis door lockdownmaatregelen. Leraren krijgen training in lesgeven op afstand en kinderen worden geholpen met toegang tot internet, zodat zij lessen kunnen blijven volgen. Andere organisaties werken, met de winter op komst, aan het herstel van huizen. De hulporganisaties achter Giro555 stemmen onderling, en met andere aanwezige hulporganisaties, af wie welke hulp verleent.

Giro555

Aan de Nationale Actie voor Beiroet doen alle elf Giro555-organisaties mee: CARE Nederland, Cordaid, ICCO/Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan