Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Waar we werken

Madagascar

Madagaskar heeft het op vier na hoogste aantal niet-schoolgaande kinderen ter wereld, de helft van de kinderen onder de vijf jaar zijn ondervoed en 74% leeft onder de nationale armoedegrens. In 2018 was 47% van alle Malagassische kinderen van 5 tot 17 jaar bezig met kinderarbeid - een schokkend aantal. Madagaskar is ook een van de landen ter wereld die het zwaarst zijn getroffen door natuurrampen. In maart 2019 werden 1,3 miljoen mensen ernstig getroffen door voedselonzekerheid.

Actueel

19 februari 2021

Amerikaans Ministerie van Arbeid financiert Terre des Hommes voor aanpak kinderarbeid Madagaskar

Het Amerikaanse Ministerie van Arbeid stelt 4,5 miljoen USD beschikbaar voor de aanpak van kinderarbeid in Mad…

1 november 2019

Onderzoek: Kinderarbeid in de Mica sector van Madagaskar

Impact van de micaproductieketen op de rechten van kinderen van de Malagassische mijnen tot aan de internation…

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ons werk in Madagascar

Het is een uitdaging om in het verarmde zuiden van Madagaskar een eerlijk inkomen te verdienen. Mica-mijnbouw is een van de weinige opties voor mensen om een ​​lage maar relatief stabiele bron van inkomsten te verdienen. Mica wordt gewonnen door gezinnen - ouders en kinderen samen - die lijden onder barre, ongezonde en onveilige werkomstandigheden en misschien net genoeg verdienen om één maaltijd per dag te betalen.

De rechten van veel kinderen in de gemeenschappen worden geschonden. Ze gaan van jongs af aan op een lege maag in onveilige omstandigheden naar hun werk en krijgen niet de kans om naar school te gaan, te spelen of te rusten.

Doneer nu!

Kinderarbeid beëindigen

Minstens 11.000 kinderen werken in de micamijnbouw in Madagaskar. Dit moet stoppen. We verwijderen kinderen van het werken in mijnen en ondersteunen de micamijngemeenschappen om een ​​fatsoenlijk inkomen te verdienen. We bieden hen bescherming, zorg, onderwijs en juridische ondersteuning. We ondernemen actie met regeringen en informeren gemeenschappen over kinderrechten.

We werken samen met bedrijven om hun verantwoordelijkheid te nemen in de toeleveringsketen van mica. We voeren campagne, lobbyen en pleiten ervoor om deze kwestie aan het licht te brengen en de wetgeving te verbeteren. Doe mee met ons gevecht. Stop de uitbuiting van kinderen in Madagaskar.

Contact

Regio kantoor Afrika
P.O. BOX 76340, 00508 Nairobi
Nairobi
Kenia
routebeschrijving
+254 (0)722 209581

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
12.00 - 16.00
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden