Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio's
Landen

Nederland

Een meisje dat onder dwang van een loverboy seks heeft met vreemde mannen in een kelderbox. Een Nederlandse man die kinderen in de Filipijnen seksueel uitbuit via de webcam. Een kind uit Thailand dat als huisslaaf door een gezin in Den Haag aan het werk wordt gezet.

Uitbuiting van kinderen vindt ook plaats in Nederland. De officiële cijfers spreken van honderden slachtoffers, maar dit lijkt het topje van de ijsberg. Wij strijden tegen uitbuiting van kinderen. Ook in Nederland.

Kinderhandel en seksuele uitbuiting in Nederland

Jaarlijks vallen zo’n 1.300 minderjarigen in handen van loverboys. Deze meedogenloze mensenhandelaren opereren vooral online, waar ze met kwetsbare kinderen in contact komen. Op het eerste oog 'onschuldige' gesprekken leiden al gauw tot intimidatie, chantage en seksuele uitbuiting.

Met ons WATCH Nederland project sporen we deze loverboys op. Het team is gespecialiseerd in het onthullen van de identiteit van loverboys én hun klanten.

Bij WATCH Nederland kan iedereen vermoedens van seksuele uitbuiting van een minderjarige veilig melden. De observatie- en actie-unit van WATCH Nederland volgt deze meldingen op en doet zowel online als offline onderzoek naar loverboypraktijken.

Inmiddels heeft het WATCH team meer dan 150 zaken behandeld op basis van meldingen die door verontruste ouders, docenten en vrienden bij ons zijn gedaan. Informatie uit de onderzoeken wordt  gedeeld met de politie, zodat zij tot actie kunnen overgaan. Stop seksuele uitbuiting en handen in kinderen. Ook hier in Nederland. Strijd mee.

Doneer

Onze programma's

seksuele uitbuiting

WATCH Nederland

WATCH Nederland strijdt tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland. WATCH Nederland helpt slacht…

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden