Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Programma's

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakanties om seks met ze te hebben. Mannen speuren internet af naar kinderporno en om contact te leggen. Daders blijven vaak onbestraft. Wij strijden tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Azië. We bieden ze een veilige plek waar ze naar school kunnen. We geven ze medische en geestelijke hulp. Helpen gezinnen meer geld te verdienen. Voeren politieke actie. En helpen overheden en politie om wetten beter na te leven en daders op te sporen. Strijd mee.

Kinderen uit arme gebieden in Azië zijn prooi voor volwassen mannen

Azië is een aantrekkelijke regio voor volwassenen die op zoek zijn naar seks met kinderen. Goedkope vliegtickets. Beter internet. Veel kinderen die arm zijn en niet naar school gaan. Seksueel misbruik van kinderen in Azië is een groeiend probleem.

Politie en overheden doen vaak weinig. Omdat ze vaak niet goed georganiseerd zijn en elkaar slecht kunnen helpen. Wij strijden tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Azië. Met voorlichting, onderwijs, medische en geestelijke hulp en politieke actie. Ook zetten we detectives in om daders op te sporen en te straffen.

Strijd mee. Stop seksuele uitbuiting van kinderen in Azië.

Doneer 1 keer of regelmatig

Doelen seksuele uitbuiting in Azie

We richten ons op kinderen die het slachtoffer zijn van kindersekstoerisme en online misbruik, of die daar kwetsbaar voor zijn. Ook richten we ons in dit programma op hun families en gemeenschappen. De resultaten van ons programma moeten natuurlijk duurzaam zijn. Daarom betrekken we ook ministeries (zoals die van gezondheidszorg, onderwijs en justitie) en internationale en maatschappelijke organisaties, media, banken en toerisme- en ICT-bedrijven bij ons werk. Onze doelstellingen voor de komende drie jaar zijn: 

  • 11.000 kinderen en 20.000 volwassenen krijgen voorlichting over de gevaren van kindersekstoerisme en online seksueel misbruik.
  • 6.000 kinderen die risico lopen om hiervan het slachtoffer te worden, gaan naar school.
  • 1.200 families krijgen hulp bij het vinden van andere inkomstenbronnen, zodat kinderen niet langer geld hoeven te verdienen via de webcam of seks met toeristen.
  • We ontwikkelen vier lesmethodes, waarin we uitleggen hoe ze veilig kunnen internetten.
  • We werken samen met 250 bedrijven om kindersekstoerisme en online seksueel misbruik aan te pakken. 
  • 3.700 slachtoffers krijgen juridische hulp.
  • 700 slachtoffers krijgen de kans om weer naar school te gaan, of om een vakopleiding te volgen. 
  • We hebben 25 strategieën ontwikkeld om het overheidsbeleid op het gebied van kindersekstoerisme en online seksueel misbruik te verbeteren. 
  • 1.500 politiefunctionarissen, rechters en officieren van justitie hebben geleerd hoe ze daders kunnen opsporen.
  • 250 kindersekstoeristen zijn opgespoord en gearresteerd.

Aanpak

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië is een groot probleem. Met heel veel oorzaken. Terre des Hommes strijd voor betere bescherming van misbruikte kinderen en kinderen die risico lopen. Dat doen we vooral door de kinderen voor te lichten over de gevaren. Maar dat is niet alles.

We leren ze beter op te letten als ze internet gebruiken. En helpen ze aan een veilige plek. Daar krijgen ze onderdak, medische hulp en kunnen ze hun ervaringen een plek geven.

We bieden ze onderwijs. Om een vak te leren. Zodat ze uit de armoede kunnen ontsnappen. Daarnaast helpen we ze met juridische steun in het contact met de politie. Zodat die aan het werk kan om de daders te pakken.

Het is belangrijk om ook de omgeving van de kinderen mee te laten doen in ons werk. Ouders lichten we voor over wat ze kunnen doen om hun kinderen beter te beschermen. We helpen ze meer geld te verdienen. Zodat hun kinderen niet langer geld hoeven te verdienen met seks. Online, en off-line.

Politie en overheden trainen we om beter samen te werken. Om meer controle te krijgen over de situatie. We geven de politiek adviezen over hoe ze seksuele uitbuiting van kinderen het beste kunnen bestrijden.

Bedrijven doen mee. Reisbureaus, hotels, internetbedrijven en telefoonmaatschappijen. Omdat veel daders gebruik maken van hun diensten om kinderen voor seks te ontmoeten. Wij zetten alles op alles om seksuele uitbuiting van kinderen in Azië terug te dringen. Strijd mee.

Onze aanpak heeft effect

Een gemeenschap met meer oog voor de rechten van kinderen, meisjes voorop
We hebben hard gewerkt voor meer bescherming van de meisjes van het Kuria-volk. Het is mooi om te zien dat onze aanpak zijn vruchten afwerpt in Tanzania. De resultaten zijn veelbelovend.

Voorlichting

Alternatieve rituelen

Wetten en regelgeving

Meisjesbesnijdenis

Handtekeningen

Volg ons via e-mail

Volg onze strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden