Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Vrijwilligers vacatures

Juridische Transitie Coördinator Winkelorganisatie

Ben je doortastend, juridisch onderlegd en heb je hart voor mensen? Wij hebben een uitdagende functie voor je!

Werken bij Terre des Hommes is strijden voor kinderrechten:

Strijd mee tegen uitbuiting van kinderen. Dat doen wij met Terre des Hommes als sinds 1965. Wereldwijd. Zonder te discrimineren. Met respect voor lokale culturen. 

We dagen je uit om.. 

Je schouders te zetten onder een flinke transitie van onze winkelorganisatie. Aan de stichting Terre des Hommes NL zijn een groot aantal zelfstandige stichtingen verbonden. In de komende jaren gaat een groeiend aantal de bestuurlijke overstap maken naar de landelijke stichting. Deze transitie ga jij samen met de vrijwillige bestuurders tot een succes maken. Daarnaast hebben wij, samen met onze vrijwilligers, de ambitie om nieuwe winkels te gaan openen. De locatie opstart zal bij jou in goede handen zijn.

Over de winkels:

In totaal zijn er op dit moment 40 Terre des Hommes winkels in Nederland waar ruim 1700 vrijwilligers met hart en ziel werken. De winkels verkopen topkwaliteit tweedehands goederen.

Vanuit het hoofdkantoor in Den Haag willen we de komende jaren deze winkelorganisatie verder ontwikkelen, samen met onze vrijwilligers. De winkels dragen substantieel bij aan de inkomsten voor ons werk. De winkels maken het mogelijk om gemakkelijk te doneren, namelijk door het kópen en géven van goede spullen. Wij zien onze vrijwilligers als de belangrijkste ambassadeurs voor ons werk en peilen onder de winkelorganisatie. Daarnaast geloven we  in de noodzaak van hergebruik.

Hoe jij impact gaat maken:

Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van vrijwillige bestuurders van zelfstandige stichtingen, die de bestuurlijke overstap willen maken. Je gaat samen met deze bestuurders de overstap vlekkeloos vormgeven. Je ondersteunt lokale stichtingen bij bestuurlijke kwesties. Daarnaast geef je ondersteuning bij de juridische kant, voldoen aan wet en regelgeving en contractonderhandelingen bij de opstart van nieuwe winkels. 

Je zorgt voor een goede samenwerking en verstandhouding met onze vrijwilligers en partners/relaties, wat leidt tot verdere ontwikkeling van de samenwerking en tevredenheid van alle betrokkenen. Je hebt dagelijks contact met de vrijwilligers met betrekking tot bestuurlijke issues en overgangssituaties.

Ervaring

 • Ervaring als bestuurslid van een vereniging of stichting of ervaring in het werken met besturen van een vereniging of stichting
 • Kennis van stichtingsstructuur, statuten en huishoudelijk reglement in brede zin
 • Ervaring met het oprichten of opheffen van stichtingen is een pré
 • Juridische achtergrond is een pré
 • Ervaring met verander en/of transitietrajecten
 • Ervaring met werken met vrijwilligers

Competenties

 • Consciëntieus/nauwgezet
 • Goed in organiseren en plannen
 • Verbinder
 • Mensen weten mee te nemen in je verhaal
 • Sterk in communicatie, zowel in woord als geschrift
 • Onderhandelingsvaardigheden

Over de plaats in de organisatie:

Als relatie en transitiecoördinator  ben je onderdeel van een groeiend team dat zich inzet om alle winkels en vrijwilligers zo optimaal mogelijk te ondersteunen met als doel de beste resultaten uit de winkels te realiseren. Dit winkelteam is een van de drie teams binnen de afdeling fundraising & communication (totaal 15 mensen). Je rapporteert aan de Coördinator winkels & vrijwilligers.

Wat biedt Terre des Hommes

Terre des Hommes is sterk en innovatief. Omdat Terre des Hommes zelf programma’s en projecten uitvoert zie je dagelijks het verschil, dat jij maakt. 

 • Een functie met positieve impact op kinderlevens;
 • Een organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline willen bijdragen aan Terre des Hommes; 
 • Een jaarcontract, met de intentie tot verlenging naar twee jaar. Dit betreft een tijdelijke functie van in totaal maximaal 3 jaar.
 • Prima arbeidsvoorwaarden passend binnen de goede doelen sector, met o.a. een pensioenregeling en 25 vakantiedagen;
 • De salarisschaal loopt van €2.900,- tot €4.000,- per maand. Je wordt ingeschaald afhankelijk van je ervaring en kennis.

Enthousiast?

Kom je ons team versterken en wil je onderdeel worden van een bevlogen team dat de ambitie heeft nog veel meer Terre des Hommes winkels te starten in steden waar we nu nog niet vertegenwoordigd zijn? Reageer dan snel en upload je sollicitatie vóór 26 juli 2021

De sollicitatiegesprekken vindt plaats in week 30 en 31

Voor informatie met betrekking tot het team of de functie kan je contact opnemen met Tineke Knoester:  Coördinator winkels en vrijwilligers) via telefoonnummer : +31 6 30 60 04 04 

Overige informatie

Terre des Hommes Nederland heeft als doelstelling de veiligheid van kinderen te garanderen en accepteert geen enkele vorm van kindermisbruik.  Iedere Terre des Hommes medewerker is gehouden aan de Child Safeguarding Standards, onderdeel van onze Gedragscode. Daarom wordt van iedere medewerker een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd, dat geldt als onderdeel van de arbeidsovereenkomst. 

Terre des Hommes is helaas niet in de gelegenheid om een werk-/verblijfsvisa te bieden voor sollicitanten buiten de EU.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden