Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Vrijwilligers vacatures

Regiocoördinator winkels & vrijwilligers Zuid-Oost en Zeeland

Een winkel runnen met impact…. Durf jij? Jij hebt alles in je rugzak om winkels tot een succes te maken. Ondernemend als jij bent zie jij altijd kansen en mogelijkheden om van A naar B(eter en zelfs best) te reizen. Jij ondersteunt en motiveert als geen ander je winkel teams om geweldige resultaten te boeken. Dat onze Terre des Hommes winkels gerund worden door vrijwilligers is voor jou een stimulans. Zie jij de uitdaging in een samenwerking met mensen die zich onbetaald inzetten voor een goed doel. Dat zou helemaal top zijn! Blij geworden van deze introductie? Dan kun je met een gerust hart de rest van de vacaturetekst lezen!

We dagen je uit om het maximale te halen uit de bestaande winkels in jouw regio Zuidoost Nederland en Zeeland. De winkels verkopen topkwaliteit eerste en tweedehands kleding en spullen en dragen substantieel bij aan de inkomsten voor het werk van Terre des Hommes om daarmee uitbuiting van kinderen in een groot deel van de wereld tegen te gaan.. De winkels maken het mogelijk om gemakkelijk te doneren, namelijk door het kópen en géven van goede spullen. We geloven in de noodzaak van hergebruik; jij gelukkig ook! 

Natuurlijk dromen we over de toekomst en zien we kansen  om nieuwe 'parels' van winkels te openen. Initiatiefrijk als jij bent onderzoek je de mogelijkheden in jouw regio. Met jouw lef en talent zet jij dromen om in acties en openen wij de deuren van nieuwe shops die meer en meer  een platform-karakter krijgen. Volop aandacht voor het lokale netwerk en de gemeenschap daarbij betrekkend.. De winkels worden een plaats waar talentvolle vrijwilligers hun bijdrage leveren, initiatieven van scholen & andere organisaties van harte welkom zijn, lokale ambassadeurs zich inzetten en collega-retailers hun oude voorraad schenken om te verkopen in de winkel. Dat er nog veel meer mogelijk is hoeven we jou niet te vertellen. Samen met vrijwilligers zie jij kansen genoeg en werken jullie zij aan zij aan de steeds groter wordende bekendheid van werk en merk van Terre des Hommes. 

In de alledaagse praktijk:

 • ben jij hét aanspreekpunt voor de winkels en vrijwilligers binnen jouw regio. Je zorgt voor een goede sfeer, deelt jouw kennis en ondersteunt de vrijwillige kernteams  bij het laten groeien en onderhouden van het lokale netwerk. 
 • zorg je voor een goede samenwerking en verstandhouding met onze vrijwilligers en partners/relaties, wat leidt tot verdere ontwikkeling van de samenwerking en tevredenheid van alle betrokkenen. 
 • benut je kansen en ontwikkelingen in de markt, die passen binnen de strategie van de organisatie Terre des Hommes
 • heb jij wekelijks contact met de vrijwilligers met betrekking tot allerlei lopende zaken.
 • signaleer jij  best practices en deel en implementeer je dit bij andere winkels
 • stuur jij verschillende vrijwillige winkel teams aan  en ben jij operationeel verantwoordelijk voor het runnen van deze winkels. Je stelt voor jouw winkels een jaarplan en business case op
 • heb jij oog voor de deskundigheidsbevordering van vrijwilligers 
 • ben je voornamelijk werkzaam in je eigen regio. Met regelmaat ben je voor teamoverleg in Den Haag of in het midden van het land
 • De werktijden zijn flexibel en in overleg in te plannen. Dus geen negen tot vijf baan!

Wat ons betreft neem jij mee::

 • ervaring in en kennis van retail/commerciële branche
 • ervaring in een leidinggevende functie
 • de wens om in een dynamische omgeving te willen werken, waarbinnen jij j eigen verantwoordelijkheid neemt
 • ervaring in werken met en aansturen van vrijwilligers is een pré 
 • het talent om maatschappelijk ondernemen te combineren met commercieel denken
 • ervaring in het organiseren van activiteiten en evenementen
 • last but not least een HBO diploma (minimaal)

We zien kansen als jij over de volgende competenties beschikt:

 • ondernemerschap & eigenaarschap
 • communiceren (woord & geschrift)
 • flexibel
 • creatief
 • samenwerken
 • Inlevend vermogen
 • besluitvaardigheid 
 • hands on mentaliteit
 • proactief
 • oplossingsgericht
 • kosten bewust

Werken bij Terre des Hommes is strijden voor kinderrechten: organisatie en team 

Met het vervullen van deze functie strijd jij mee tegen uitbuiting van kinderen. Dat doen wij bij Terre des Hommes als sinds 1965. Wereldwijd. Zonder te discrimineren. Met respect voor lokale culturen. Natuurlijk kunnen we hierover veel meer vertellen, maar raken we voorlopig niet uitgepraat. Voor meer info verwijzen we je naar https://www.terredeshommes.nl/ 

Terre des Hommes heeft op dit moment 42 winkels. Onze winkels bestaan dankzij mensen die graag vrijwillig de handen uit de mouwen steken. Zij vragen daarvoor niets terug, behalve onze ondersteuning en waardering. Mensen die bijvoorbeeld iedere woensdag in de winkel helpen, kleding repareren voor de verkoop, de winkel stylen, actief zijn op social media óf de boekhouding bijhouden. Daarnaast worden winkels gesteund door betrokkenen die waanzinnige spullen doneren! 

Vanuit een vernieuwde strategie werken we de komende jaren aan een uitbreiding van ons winkelnetwerk. Hier hebben we mensen-mensen en retail ervaring bij nodig. Mensen die ervan houden om mouwen op te stropen, uitdagingen aan te pakken en van een idee werkelijkheid te maken.

Je gaat deel uitmaken van het winkel supportteam. Met ervaring vanuit retail, vrijwilligers management, administratie en juridische ondersteuning - ondersteunen we het gehele winkelnetwerk. We helpen elkaar en vullen elkaar aan. Je mag rekenen op een leidinggevende die openstaat voor jouw ideeën en oog heeft voor jouw ontwikkeling. Wij kijken er naar uit om kennis te maken. 

Wat biedt Terre des Hommes

Terre des Hommes is sterk en innovatief. Omdat Terre des Hommes zelf programma’s en projecten uitvoert zie je dagelijks het verschil, dat jij maakt. 

 • Een functie met positieve impact op kinderlevens; Terre des Hommes is sterk en innovatief en voert zelf programma’s en projecten uit. Je zie je dagelijks het verschil, dat jij maakt 
 • Een organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline bijdragen aan Terre des Hommes 
 • Een jaarcontract, met de intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd, na 1 jaar
 • Prima arbeidsvoorwaarden passend binnen de goede doelen sector, met o.a. een pensioenregeling en 25 vakantiedagen
 • Salarisschaal D, €3.053,- tot  €4.153,- bij een fulltime aanstelling (36 uur p/w) passend bij ervaring en kennisniveau

 Enthousiast?

Kom je ons team versterken en wil je onderdeel worden van een bevlogen team dat de ambitie heeft nog veel meer Terre des Hommes winkels te starten in steden waar we nu nog niet vertegenwoordigd zijn? Reageer dan snel en upload je sollicitatie. Reageren kan tot 11 april 2022.

 Voor informatie met betrekking tot het team of de functie kan je contact opnemen met Tineke Knoester:  (landelijk coördinator winkels en vrijwilligers) via telefoonnummer : +31 6 30 60 04 04 

Overige informatie
Terre des Hommes streeft naar diversiteit en gendergelijkheid binnen de organisatie. Daarom worden al mensen ongeacht hun geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, ras, religie, cultuur etc. aangemoedigd om te solliciteren. Terre des Hommes streeft ernaar talent aan te trekken dat niet alleen past bij de baan, maar ook onze normen/waarden en principes deelt.

Note: Aanbiedingen zijn onder voorbehoud aan positieve referenties en passende screening controles, waaronder een VOG en/of controles op de financiering van terrorisme, of integriteitscontroles / referenties met betrekking tot wangedrag en disciplinaire maatregelen tijdens eerdere dienstverbanden. Als u solliciteert bij Terre des Hommes, gaat u ermee akkoord dat Terre des Hommes een dergelijke pre-indienstname screening zal uitvoeren. Terre des Hommes neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Terre des Hommes is helaas niet in de gelegenheid om een werk/verblijfsvisa te bieden voor sollicitanten buiten de EU. Wij stellen Acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs. Het delen van de vacature in je netwerk daarentegen wel!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube