Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Werken bij

Sr. Fondsenwerver Bijzondere Giften en Nalatenschappen

Heb jij een hart voor kinderrechten én voor direct marketing en fondsenwerving? Kun jij verbinden en activeren? Wil jij samen met ons strijden tegen kinderuitbuiting? Dan hebben wij een uitdagende functie voor je als Senior Fondsenwerver.

Wie we zoeken

Onze ideale kandidaat is ondernemend en innovatief. Wij zoeken een gedreven, betrokken en energieke fondsenwervingsexpert met ervaring die Terre des Hommes als maatschappelijke organisatie voor kinderrechten de komende jaren een grote stap verder op weg helpt. Iemand die enthousiast wordt van de breedte en diepgang van het fondsenwervingsvak, die in staat is groei te bewerkstelligen en die zich prettig voelt bij het zoeken van nieuwe netwerken. Een enthousiaste fondsenwervende netwerker die vorm kan geven aan de strategie en uitvoering van het marketing programma gericht op major donors, nalatenschappen.

Positie in de organisatie

Binnen de afdeling Marketing, Communicatie & Fondsenwerving maak je deel uit van het Team Particuliere Markt en rapporteer je aan de teamleider van dit team. In een dynamische en spannende markt werken wij samen aan groei in inkomsten uit de particuliere markt. Met een team van acht collega’s werken wij iedere dag aan het bereiken, activeren, en behouden van onze doelgroep op een inspirerende en passende manier.

Wat ga je doen

Wij zijn erg dankbaar voor de vele betrokken donateurs die ons werk steunen en die met ons meedoen in de strijd tegen kinderuitbuiting. Met jouw ervaring weet je onze doelgroepen te vinden en te bedienen. Je begrijpt de dynamiek van de markt en kunt daar adequaat op inspelen. Samen met het team zorg je voor het behouden en vergroten van de betrokkenheid van onze achterban. 

Binnen deze functie is het jouw doel om nieuwe major donors en geïnteresseerden in nalaten te vinden en de inkomsten uit deze segmenten te vergroten. Je richt je primair op het ontwikkelen en uitvoeren van een sterk datagedreven en doelgroepgericht marketingprogramma met als doel het vinden, inspireren en activeren van nieuwe relaties binnen het grote gevers segment ( private major donors) en op nalatenschappen. Daarnaast onderhoud je actief de relaties met deze betrokken donateurs. 

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn als volgt:

 • Je zorgt voor een stevige financiële groei door het werven van private major donors, particuliere vermogensfondsen, nalatenschappen en fondsen op naam;
 • Je ontwikkelt wervingsstrategieën en vertaalt deze naar concrete proposities, activiteiten en campagnes in samenwerking met het team communicatie en evt. bureaus;
 • Je zorgt voor data driven marketing en fondsenwerving;
 • Je bent een sparringpartner voor het team op het terrein van fondsenwerving;
 • Je schrijft voorstellen en rapporteert naar relaties;
 • Je monitort de voortgang van je resultaten versus de gestelde doelen en stelt deze waar nodig bij;
 • Je organiseert evenementen, webinars, doet huisbezoeken en houdt van 1-op-1 contact met de doelgroep;
 • Je signaleert kansen in de markt.

Wat breng je mee:

 • Een relevante HBO/WO-opleiding in de richting van marketing of bedrijfskunde;
 • Ten minste 10 jaar ervaring als fondsenwerver en bent thuis in de breedte van deze discipline;
 • Je hebt visie op vernieuwing en verbetering van het werven van fondsen in een dynamische markt en weet deze om te zetten in een strategisch plan en naar concrete acties;
 • Je hebt kennis van fiscaliteit en wet- en regelgeving op het gebied van giftenaftrek en privacy
 • Je bent analytisch, werkt datagedreven en denkt in donor journeys;
 • Je bent overtuigend, kunt onderbouwen en in staat helder te rapporteren;
 • Kennis van Salesforce en Marketing Cloud is een pré;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat biedt Terre des Hommes?

 • Een uitdagende functie waarbij jij het verschil kunt maken voor kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting;
 • De kans en ruimte om mee te bouwen aan de ontwikkeling van het fondsenwervingsprogramma van Terre des Hommes;
 • Een internationale organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline bijdragen aan het stoppen van kinderuitbuiting;
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot verlenging;
 • Prima arbeidsvoorwaarden passend binnen de goededoelensector, met o.a. een pensioenregeling en 25 vakantiedagen. 
 • De salarisschaal E voor deze functie loopt van €3.830,- tot €5.398- per maand. Je wordt ingeschaald afhankelijk van je ervaring en kennis;
 • Een goed bereikbaar kantoor waar we hybride werken, midden in het bruisende Den Haag, de stad van mensenrechten en (internationale) politiek. 

Enthousiast?

Kom je onze organisatie versterken en wil je onderdeel worden van een leuk team? Reageer voor 20 november 2022.

Solliciteer hier:

Voor meer informatie of je reactie over deze functie mag je delen met Angélique van Oversteeg, Teamleider Fondsenwerving (a.vanoversteeg@tdh.nl).

Overige informatie

Terre des Hommes streeft naar diversiteit en gendergelijkheid binnen de organisatie. Daarom worden alle mensen ongeacht hun geslachtsidentiteit, seksuele geaardheid, ras, religie, cultuur etc. aangemoedigd om te solliciteren. Terre des Hommes streeft ernaar talent aan te trekken dat niet alleen past bij de baan, maar ook onze normen/waarden en principes deelt.

Een eventueel contractvoorstel is onder voorbehoud van positieve referenties en een passende screening, waaronder een VOG en integriteitscontroles / referenties met betrekking tot wangedrag en disciplinaire maatregelen tijdens eerdere dienstverbanden. Als je solliciteert bij Terre des Hommes, ga je ermee akkoord dat Terre des Hommes een dergelijke pre-indienstname screening zal uitvoeren. Terre des Hommes neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Terre des Hommes is helaas niet in de gelegenheid om een werk/verblijfsvisa te bieden voor sollicitanten buiten de EU. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, het delen van de vacature wel!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube