Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Werken bij

Zoetermeer: Penningmeester (vrijwilligerswerk)

Terre des Hommes winkel in Zoetermeer is op zoek naar een enthousiaste penningmeester miv september 2023.

Werken bij Terre des Hommes is strijden tegen uitbuiting van kinderen

Je voelt je betrokken bij de samenleving en je wilt je inzetten voor het goede doel, het stoppen van kinderuitbuiting. Wil je deel uitmaken van een enthousiast bestuur? Heb je ervaring met het voeren van administratie en ben je minimaal 10 uren per week beschikbaar? Dan horen wij graag van je. 

Samen het verhaal vertellen

Wat ga je doen?  

Als penningmeester ben je lid van het bestuur van de winkel. Het bestuur vertegenwoordigt de winkel en is verantwoordelijk voor het beleid en de algehele gang van zaken. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en één of meerdere bestuursleden.

Samen met het team ga je zorgen dat de winkel zo succesvol mogelijk is. Voorkomende werkzaamheden zijn? 

  • financiële administratie van de winkel. Hieronder valt ook het doen van de BTW aangifte, bijhouden van het kasboek en het doen van betalingen. 
  • Contacten onderhouden met Terre des Hommes NL over de terugrapportage over de financiële resultaten. 
  • Zorg voor de naleving van de statuten, protocol en de reglementen. 

Wie zoeken wij?

Een enthousiaste collega met passie voor financiële processen en het willen bijdragen aan het goede doel. Daarnaast zoeken wij:

  • Je (vrijwillige) inzet, in de vorm van kennis, tijd en energie
  • Financiële administratieve ervaring
  • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Doelstelling van Terre des Hommes en de Terre des Hommes winkelorganisatie onderschrijven en willen uitdragen

Zet jij je graag in voor onze winkel en heb je andere talenten dan we hierboven beschrijven, schroom dan niet om ons alsnog te benaderen. We denken graag met je mee. 

Wat bieden wij?

Zinvol en uitdagend werk in een team met enthousiaste en betrokken vrijwilligers en collega's. Veel ruimte voor eigen inbreng, verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een functie op basis van vrijwillige inzet. 

Over Terre des Hommes

De missie van Terre des Hommes is het stoppen van kinderuitbuiting, de meest ernstige schendingen van de rechten van het kind. Geen gemakkelijke strijd, want armoede drijft mensen tot wanhoop en het vervolgen van daders van kinderuitbuiting is vaak geen prioriteit voor lokale overheden. Maar Terre des Hommes geeft niet zomaar op en blijft zich samen met haar lokale partners inzetten voor een wereld zonder kinderuitbuiting. De United Nations Convention of the Rights of the Child vorm de basis voor ons werk. In de hulp aan kinderen maken we geen onderscheid naar ras, geloof, geslacht of politieke gezindheid. 

Bijna 1700 vrijwilligers zetten zich in de meer dan 40 Terre des Hommes winkel in Nederland actief in om kinderuitbuiting te stoppen. Tienduizenden donateurs en bedrijven staan achter hen. 

De winkel maken actief deel uit van Terre des Hommes. Onze winkels maken donaties mogelijk in verschillende vormen: 

  • van het geven van spullen
  • het kopen van spullen
  • én het geven van je tijd

De opbrengst van onze winkels gaat naar onze projecten. Met onze winkels zorgen we ervoor dat spullen die niet meer gebruikt worden, weer goed terecht komen. 

Onze winkel

Ons winkelteam bestaat uit een grote groep betrokken vrijwilligers. De Terre des Hommes winkels hebben allemaal een ander assortiment, zoals: kleding, accessoires, boeken en speelgoed. Er is een actieve samenwerking met het hoofdkantoor van Terre des Hommes Nederland in Den Haag. 

Hoe kun je solliciteren? 

Lijkt dit je een mooie uitdaging? Neem dan contact op met Willem Goebel, huidig penningmeester. Dit kan telefonisch via nummer: 06-22693794. Of stuur een e-mail naar: Willem.jf.goebel@gmail.com

Het kunnen overhandigen van een positieve VOG niet ouder dan een maand, maakt deel uit van het selectieproces. 

Lees meer over onze winkels
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube