Medewerkers van onze project partners riskeren dagelijks hun leven om minderjarige meisjes uit situaties van commerciële seksuele exploitatie te bevrijden. Om dit veilig (voor alle partijen) en succesvol te kunnen doen, is een nauwe samenwerking met de politie nodig. We trainen de politie over het systeem in de Red Light Districten, het herkennen van commerciële seksuele exploitatie van minderjarigen en waar ze op moeten letten om bewijs te verzamelen en een zaak te kunnen maken.

“De politie kan een pooier pas arresteren als er bewijs is. Er is pas sprake van commerciële seksuele exploitatie als er uitwisseling van geld is. Een klant die betaalt, of bijvoorbeeld een prostituee die huur betaalt. Er moet dus altijd onderzoek gedaan worden, anders lopen de daders weer zo vrij rond” aldus Tapoti Bhowmick, senior programma coördinator van onze partnerorganisatie Sanlaap. 

Down to Zero

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd Down to Zero werken Terre des Hommes (lead), Plan International Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om commerciële seksuele uitbuiting in tien landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen in 2020. Down to Zero wordt uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

murshidabad_047.jpg

Share this: