In Thailand worden gemiddeld 52 kinderen per dag (seksueel) misbruikt. Gelukkig is Bee* uit deze vreselijke uitbuitingssituatie ontsnapt en verandert hij langzaam weer in de vrolijke jongen die hij vroeger was.

Het centrum van Rayong

De sloppenwijken van Rayong worden omringd door bouwputten. Over een paar jaar staan daar gloednieuwe flats en winkelcentra. Het contrast tussen de toeristen in dure auto’s en straatkinderen is groot. Dit is de plek waar Bee zijn nieuwe familie ontmoette: zijn vriendjes en vriendinnetjes op straat. Ook zij zijn door familie verlaten en gekenmerkt door fysieke, seksuele en emotionele mishandeling. Bee gaat niet meer naar school en bedelt op straat. Het centrum van Rayong staat bekend om sekstoerisme in bars en clubs. Dit was de plek waar Bee voor het eerst in contact kwam met een Duitse man die hem, in ruil voor geld, seksueel misbruikte.  

Terre des Hommes Nederland en FACE

Kwetsbare kinderen zoals Bee zijn een makkelijke prooi voor daders die uit zijn op seks met kinderen. Als kinderen op zoek zijn naar liefde, geborgenheid en aandacht is de kans groot dat zij in aanraking komen met hen. Terre des Hommes Nederland, samen met haar  lokale partnerorganisatie FACE, bundelen daarom hun krachten om deze uitbuiting te stoppen. 

Hulp en vertrouwen 

Toen Bee op straat door social workers werd gevonden, werd hem onderdak en eten aangeboden. Door psychologische en emotionele hulp was hij in staat om de politie te assisteren in het vinden van en getuigen tegen de dader. Dit vertrouwen heeft Bee geholpen op weg naar herstel. In de tussentijd gaat Bee weer naar school en krijgt hij hulp in het verwerken van zijn trauma. Vandaag, net zoals ieder andere jongen in Thailand, hijst Bee om 8 uur ‘s ochtends, voordat de les begint, de nationale vlag op het schoolplein. Hij voelt zich weer beschermd en geliefd. 

Samen stoppen we kinderuitbuiting

Dankzij jouw steun kunnen Terre des Hommes Nederland en haar partnerorganisaties zich dagelijks inzetten om kinderen zoals Bee te beschermen en te voorkomen dat zij seksueel worden uitgebuit. Met hulp van psychologen in het Centrum voor Mensenhandel en Kindermishandeling in Pattaya verandert Bee langzaamaan weer in de 12-jarige vrolijke jongen die hij hoort te zijn. 

Steun ons in de strijd om kinderen zoals Bee uit uitbuitingssituaties te halen en te voorkomen dat zij daarin belanden!

 

 

*Om de privacy van Bee te beschermen, staat hij niet op de afbeelding.

Share this: