De crisis

Oost-Oekraïne is het toneel van een gewapend conflict dat door de rest van de wereld grotendeels onopgemerkt is gebleven. Het conflict in Oekraïne is nu in zijn vijfde jaar en blijft levens eisen en leidt tot grootschalige humanitaire behoeften. Ongeveer 3,8 miljoen mensen in de Oekraïne zijn momenteel in humanitaire hulp nodig - een aantal wat tot nu toe alleen maar stijgt.

De humanitaire reactie op de crisis in de Oekraïne blijft zwaar ondergefinancierd. Meer dan 70 procent van de 3,8 miljoen mensen in humanitaire nood leven met een handicap, zijn chronisch ziek, wonen met ouderen of moeten een man uit het gezin missen. Toegang tot diensten voor burgers is zeer beperkt. Het vermogen van hulporganisaties om humanitaire bijstand te verlenen wordt beperkt door zowel de veiligheid en de toegang beperkingen.

De Dutch Relief Alliance

De drie aangesloten organisaties die deelnemen aan de Joint Response proberen in de behoeften van de ontheemde bevolking in het oosten van Oekraïne te voorzien. De samenwerking heeft tot nu toe de volgende resultaten:

  • Meer dan 25.000 ontheemden hebben een dak boven hun hoofd gekregen en zijn voorzien van kleding, beddengoed en verwarming. Zij kregen ook geld om hun huis te renoveren en rekeningen van nutsbedrijven en huursubsidie te betalen.
  • Meer dan 20.000 mensen hebben voedsel of geld voor eten ontvangen.
  • Meer dan 19.000 mensen hebben psychosociale ondersteuning ontvangen en gingen naar consultaties van de mobiele medische teams.
  • Meer dan 5.000 mensen kregen geld om spullen die hun gezin nodig had, aan te kunnen schaffen.

Lees meer over ons noodhulp programma voor kinderen >>

 

 

Share this: