Raad van Toezicht

Terre des Hommes werkt samen met een Raad van Toezicht. Dit betekent dat wij het leiden van de organisatie door de statutaire directie officieel scheiden van het toezicht hierop, dat de Raad van Toezicht uitvoert. Onze Raad van Toezicht bestaat uit zes leden. Deze leden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden en hebben geen zakelijke relaties met Terre des Hommes. Door een breed scala van expertises zijn zij van grote waarde voor Terre des Hommes.

 

Maarten Koopman

Maarten Koopman

Voorzitter
Managing Partner bij DIF

Een wereld zonder kinderarbeid en misbruik van kinderen zou vanzelfsprekend moeten zijn. In grote delen van de wereld is van die vanzelfsprekendheid geen sprake. Terre des Hommes zet zich al meer dan 50 jaar in om uitbuiting en misbruik van kinderen uit te bannen, een doelstelling waarmee ik mij zeer verbonden voel.

Pim Oomens

Pim Oomens

Auditcommissie (voorzitter)
CFO en lid RvB Stork Technical Services Holding BV.

Een betere toekomst voor de kwetsbare kinderen in deze wereld zonder uitbuiting en misbruik  zou een vanzelfsprekende zaak moeten zijn. Met Terre des Hommes zetten we ons  met overtuiging en overgave in om deze kinderen eerlijke en vrije kansen te geven op een betere wereld.

 

Bas Verheijen

Lid
Marketing en Format directeur Blokker

Vanaf het moment dat mijn kinderen wakker worden, hebben ze een plan, een doel. “Pap, vandaag ga ik een hut bouwen, of maak ik een schilderij.” Van nieuwe dingen proberen wordt iedereen blij. Elders op de wereld hebben kinderen elke dag weer maar één en hetzelfde doel: overleven. Op plantages, in mijnen, in de prostitutie. Zolang die ongelijkheid er is, is Terre des Hommes nodig. Ik ben blij daar iets aan bij te kunnen dragen.