Donation
Gegevens

Red een kind uit de micamijn

Poonam (11 jaar) komt uit een gezin van zes. Het hele gezin werkt in de micamijn en verdient aan de winning en verkoop van mica. Het gezin leeft in extreme armoede en er is niet genoeg geld om alle kinderen naar school te laten gaan. 

In de Indiase deelstaten Jarkhand en Bihar zijn heel veel kinderen zoals Poonam. Naar schatting werken 20.000 kinderen in de micamijnen in deze regio. Kinderen die werken in de mijnen gaan vaak niet naar school. In plaats daarvan verrichten zij zware lichamelijke arbeid onder gevaarlijke omstandigheden. Mijnen kunnen instorten en kinderen ademen stof van de rotsen in wat kan leiden tot een dodelijke longziekte.

Terre des Hommes komt op voor deze kinderen. We richten child-friendly zones op, waarin kinderen veilig zijn, naar school kunnen en ouders voorlichting krijgen over de gevaren van kinderarbeid. We helpen gezinnen ook hun inkomsten met andere activiteiten te vergroten. We kunnen dit niet alleen.

Steun Terre des Hommes en help kinderen zoals Poonam.

 

grijslogo.png

 

 

 

 

Disclaimer

Terre des Hommes (Incassant-ID: NL97ZZZ411492870000) verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, fondsenwervende programma’s en om te informeren over haar activiteiten. Als u op deze informatie geen prijs stelt kunt u dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan Terre des Hommes, Zoutmanstraat 42-44, 2518 GS Den Haag of via service@tdh.nl.