Regio's

Onze programmas zijn verspreid over drie regio's: Azië, Oost-Afrika en Europa. Wij werken altijd samen met lokale programmapartners. Deze partners weten precies wat er in een land speelt, begrijpen de cultuur en weten hoe ze de kinderen het beste kunnen bereiken en helpen. Onze programma's sluiten daardoor nauw aan bij de problemen van de lokale bevolking. Onze regiokantoren, met eveneens lokale medewerkers, zorgen voor de directe begeleiding en evaluatie van de programma's. Zij begeleiden de lokale partners om zich verder te professionaliseren. 

 

 

Terre des Hommes Azië kinderuitbuiting

Terre des Hommes Nederland in Azië beschermt kinderen door het stoppen van kinderuitbuiting in Bangladesh, Cambodja, India, Indonesië, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Filippijnen, Syrië en Thailand. Wij bieden kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting onderwijs, opvang, mogelijkheden om te werken, medische zorg en psychosociale hulp. Wij organiseren publieke en de mediacampagnes om bewustwording te creeren voor de problematiek en doen lokaal onderzoek naar de omvang en aard van misbruik en uitbuiting. Ook helpen wij kinderen en hun families om misbruik te melden, bieden rechtsbijstand en sociale bescherming. Zo geven we kansarme kinderen weer een mooi toekomstperspectief.

 

 

Terre des Hommes Afrika kinderuitbuiting

In Oost-Afrika richt Terre des Hommes zich op de meest kwetsbare kinderen in Ethiopië, Kenia, Oeganda en Tanzania. Om kinderen tegen uitbuiting te beschermen, helpen we ze met programma’s op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en zelfstandigheid. Onze speciale aandacht gaat uit naar kinderen die het slachtoffer zijn of dreigen te worden van kindermigratie- en handel, seksuele uitbuiting (zoals kinderprostitutie) en de ergste vormen van kinderarbeid (met name huisslaafjes en kinderen die in mijnen en olie/gaswinning werken). Kindslachtoffers van seksueel misbruik en geweld, nog altijd een groeiend fenomeen in de regio, vangen we op en we helpen om de daders te vervolgen. Oost-Afrika heeft een van de hoogste percentages kindhuwelijken ter wereld. We zetten ons in om meisjes daarvoor te behoeden, door ze de kans te bieden hun schoolopleiding af te maken. Door samen met de overheid lokale kinderbeschermingsstructuren te versterken, creëren we een omgeving waar kinderen in veiligheid kunnen opgroeien.

Terre des Hommes Europa kinderuitbuiting

Europa

In Europa ondersteunt Terre des Hommes Nederland projecten in NederlandItalië en Oekraïne. In Nederland werken wij samen met het CKM op het gebied van kinderhandel en seksuele uitbuiting van kinderen.