Regio's

Onze programmas zijn verspreid over drie regio's: Azië, Oost-Afrika en Europa. Wij werken altijd samen met lokale programmapartners. Deze partners weten precies wat er in een land speelt, begrijpen de cultuur en weten hoe ze de kinderen het beste kunnen bereiken en helpen. Onze programma's sluiten daardoor nauw aan bij de problemen van de lokale bevolking. Onze regiokantoren, met eveneens lokale medewerkers, zorgen voor de directe begeleiding en evaluatie van de programma's. Zij begeleiden de lokale partners om zich verder te professionaliseren. 

 

 

Meer informatie

Chanvetey Vann
Regional Communication Officer Asia
Kantoor Phnom Penh: +855 77 252 463 I +855 23 222 553
E-mail: c.vann@tdh.nl

Terre des Hommes Nederland in Azië beschermt kinderen door het stoppen van kinderuitbuiting in Cambodja, Indonesië, Laos, Myanmar, Filippijnen, ThailandBangladesh, India, Sri Lanka en Nepal. Wij bieden kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting onderwijs, opvang, mogelijkheden om te werken, medische zorg en psychosociale hulp. Wij organiseren publieke en de mediacampagnes om bewustwording te creeren voor de problematiek en doen locaal onderzoek naar de omvang en aard van misbruik en uitbuiting. Ook helpen wij kinderen en hun families om misbruik te melden, bieden rechtsbijstand en sociale bescherming. Zo geven we kansarme kinderen weer een mooi toekomstperspectief.

 

 

Meer informatie

Monique Janssens
Regional Communication Officer East Africa
Kantoor Nairobi: +254 (0)722 209 581
E-mail: m.janssens@tdh.nl

In Oost-Afrika richt Terre des Hommes zich op de meest kwetsbare kinderen in Ethiopië, Kenia, OegandaTanzania en Zuid-Soedan. Om kinderen tegen uitbuiting te beschermen, helpen we ze met programma’s op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en zelfstandigheid. Onze speciale aandacht gaat uit naar kinderen die het slachtoffer zijn of dreigen te worden van kindermigratie- en handel, seksuele uitbuiting (zoals kinderprostitutie) en de ergste vormen van kinderarbeid (met name huisslaafjes en kinderen die in mijnen en olie/gaswinning werken). Kindslachtoffers van seksueel misbruik en geweld, nog altijd een groeiend fenomeen in de regio, vangen we op en we helpen om de daders te vervolgen. Oost-Afrika heeft een van de hoogste percentages kindhuwelijken ter wereld. We zetten ons in om meisjes daarvoor te behoeden, door ze de kans te bieden hun schoolopleiding af te maken. Door samen met de overheid lokale kinderbeschermingsstructuren te versterken, creëren we een omgeving waar kinderen in veiligheid kunnen opgroeien.

Neem contact op met onze persvoorlichter

Liz van Velzen persvoorlichter Terre des Hommes

Liz van Velzen
Hoofdkantoor: 0031 (0)70 310 5022
Mobiel: 0031 (06)18220452
E-mail: l.vanvelzen@tdh.nl

Europa

In Europa ondersteunt Terre des Hommes Nederland projecten in Nederland en Italië. In Nederland werken wij samen met het CKM op het gebied van kinderhandel. In Italie werken wij samen met onze zusterorganisatie aan opvang van vluchtelingen uit Syrië en Libanon.