Terre des Hommes Nederland wil kinderuitbuiting voorkomen, kinderen uit uitbuitingssituaties halen en ervoor zorgen dat deze kinderen hun ontwikkeling in een veilige omgeving kunnen voortzetten. Terre des Hommes Nederland richt zich op het stoppen van seksuele uitbuiting van kinderen, de ergste vormen van kinderarbeid, kinderhandel en migratie, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en kinderbescherming in humanitaire crisissen.Voor elk van deze vormen van kinderexploitatie ontwikkelt en implementeert Terre des Hommes projecten en programma's via lokale partners, voornamelijk in Azië en Afrika.

Terre des Hommes bestrijdt uitbuiting van kinderen wereldwijd. Dus ook in Nederland. Zeker met alle expertise en ervaring die Terre des Hommes in huis heeft, het feit dat het probleem van seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland toeneeemt is het voor de hand liggend dat Terre des Hommes ook in Nederland actief is. Dit doet Terre des Hommes met het project WATCH Nederland. Voor dit project is Terre des Hommes op zoek naar een Senior Project manager (32-36 uur).

Algemeen

Als Senior Projectmanager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het Terre des Hommes project bekend als Watch Nederland, waaronder de observatie en actie unit. Je takenpakket omvat realisatie van de projectstrategie, ontwikkeling en uitvoering van gerichte media campagnes en het organiseren en borg staan voor de kwalitatieve opvolging van slachtoffer meldingen. De project manager managed een jong team van experts op het gebied van (online) forensisch onderzoek en heeft goed zicht op de ontwikkeling van de technologische tools die hiervoor nodig zijn. Het succesvol opbouwen van samenwerkingen met externe partijen als Openbaar Ministerie, Politie en technische partners is een kernvaardigheid en de projectmanager heeft hiertoe een relevant netwerk. Intern werkt de projectmanager Watch Nederland nauw samen met projectmanagers van aanpalende projecten binnen het thema CSEC (Commercial Sexual Exploitation of Children). Daarnaast kan er een beroep worden gedaan op de projectmanager om Terre des Hommes en het Watch Nederland project in de media te vertegenwoordigen.

De sponsor van het project is de CEO.

Kennis en vaardigheden

 • HBO+/WO.
 • Academisch denk- en werk niveau.
 • Kennis van communicatie en ervaring in relevante functies bij voorkeur bij politie/defensie.
 • Juridische kennis AVG en (computer)criminaliteit.
 • Kennis van procedures en richtlijnen met betrekking tot de werkomgeving en relevante netwerken.
 • Kennis op het gebied van projectmanagement.
 • Kennis en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de samenleving.
 • Vaardigheden bij het schrijven van concrete projectplannen.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal.
 • Initiatiefrijk, resultaatgericht.
 • Sociaal vaardig, flexibele persoonlijkheid.

Competentieprofiel

 • Coaching: Maakt anderen enthousiast en motiveert ze om een eerder bepaald resultaat te bereiken. Moedigt anderen aan om zichzelf ten volle te ontwikkelen. Niveau 2: geeft anderen de ruimte om zelfstandig te werken en coacht ze onderweg.
 • Planning & organisatie: De effectieve afstemming van activiteiten, tijd en middelen om doelen te bereiken. Niveau 3: coördineert en brengt activiteiten bij elkaar en ondersteunt en stimuleert anderen in de directe omgeving om te beginnen met plannen en organiseren.
 • Probleemoplossend vermogen: Zoekt actief naar logische, tastbare en realistische oplossingen voor problemen. Niveau 3: is in staat om buiten de box te denken naar meer mogelijke oplossingen en / of anderen daarbij ondersteunen.
 • Prestatiegerichtheid: Gericht op het stellen van doelen en het actief bereiken van resultaten. Niveau 3: is vastbesloten om resultaten te boeken en moedigt anderen ook aan om dit ook te doen en ondersteunt ze daarin.

Interesse?

Spreekt de organisatie en het werk je aan, herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan je sollicitatie vóór 10 februari 2019 naar vacature@tdh.nl. Als je vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Sabine Zebel, HR Officer (s.zebel@tdh.nl).

Share this: