Bescherm slachtoffers van kinderprostitutie! 

Kenia is een populaire vakantiebestemming. Maar het land heeft ook een duistere kant; duizenden kinderen worden gedwongen om tegen betaling seks te hebben. Wist je dat kinderen van twaalf al voor een paar euro meegaan met volwassen mannen? Terre des Hommes vindt dat onaanvaardbaar! Kinderen in Kenia moeten veilig opgroeien en gewoon naar school kunnen. Met de campagne Stop gedwongen kinderprostitutie vraagt Terre des Hommes aandacht voor de problematiek en de gevolgen van commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. 

De fysieke en emotionele gevolgen bij de slachtoffers van kinderprostitutie of seksuele uitbuiting zijn enorm. Meisjes zijn vaak nog maagd wanneer ze hun eerste klant ontvangen. Velen raken na enkele maanden besmet met het HIV-virus. De campagne van Terre des Hommes heeft dan ook tot doel de problematiek onder de aandacht te brengen.

Hoe belanden kinderen in deze situatie? 

Project medewerker Mercy Machocho van Terre des Hommes; 

Armoede is een belangrijke reden. In Kwale leeft zo'n 70% onder de armoedegrens, veel kinderen ontbreekt het aan basisbehoeften zoals eten, geld of schoolspullen. Ze zien seks vaak als de enige optie om in hun levensonderhoud te voorzien. Verwaarlozing door ouders speelt ook een rol; soms zijn kinderen de hoofdkostwinner thuis en moeten ze voor hun broertjes, zusjes of zelfs eigen kinderen zorgen. 

Terre des Hommes helpt kinderen uit de prostitutie en terug naar school

Bekijk hier hoe we te werk gaan. 

 

 

Met jouw hulp kunnen wij meer kinderen beschermen tegen kinderprostitutie. Help je mee? 

 

 

Share this: