Ja, ik help mee kinderuitbuiting te stoppen

Donatie
Gegevens

Stop kinderarbeid in Azië

Instortingsgevaar, dodelijke longziektes, werken in de snikhete zon. Dit is de dagelijkse realiteit voor duizenden kinderen die werken in micamijnen in India. Kanchan (10) is één van die kinderen. Samen met haar familie werkt ze in de gevaarlijke micamijn. Zo kan de familie net genoeg verdienen om te eten, maar Kanchan en haar zusjes gaan hierdoor bijna niet naar school. 

41 miljoen kinderen moeten werken

In Azië zijn ongeveer 41 miljoen kinderen zoals Kanchan. Kinderarbeid heeft grote gevolgen. Kinderen lijden er lichamelijk en geestelijk onder en gaan vaak niet naar school. Daardoor wordt het nog moeilijker om uit de armoede te ontsnappen. Terre des Hommes stopt de ergste vormen van kinderarbeid, zoals slavernij, zwaarhuishoudelijk werk en werk dat gevaarlijk is voor de gezondheid en veiligheid, bijvoorbeeld in kleding- en schoenfabrieken, op rubber- en suikerrietplantages en in de garnalenindustrie.

Uw steun is onmisbaar

Terre des Hommes komt op voor kinderen zoals Kanchan. We helpen ze naar school te gaan of een beroepsopleiding te volgen en helpen families hun inkomsten te vergroten. Met voorlichting maken we mensen bewust van de gevaren van kinderarbeid en we werken samen met bedrijven, zodat die stoppen met kinderarbeid. We geven kindarbeiders medische en psychologische hulp, opvang en juridische ondersteuning. Ook lobbyen we bij overheden om kinderarbeid te stoppen. 

Daarbij is uw hulp onmisbaar. Help kinderen zoals Kanchan, stop kinderuitbuiting. Doneer nu! 

grijslogo.png

 

 

 

Disclaimer

Terre des Hommes (Incassant-ID: NL97ZZZ411492870000) verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, fondsenwervende programma’s en om te informeren over haar activiteiten. Als u op deze informatie geen prijs stelt kunt u dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan Terre des Hommes, Zoutmanstraat 42-44, 2518 GS Den Haag of via service@tdh.nl.