Ja, ik help mee kinderuitbuiting te stoppen

Donatie
Gegevens

Stop kinderarbeid in Oost-Afrika

Gewapend met pikhouwelen dalen kinderen af in diepe mijnschachten om te zoeken naar goud. Boven de grond, in de volle zon, sjouwen kinderen met loodzware zakken of werken met hun blote handen met kwik. Musa (15) is één van hen. In een goudmijn in Tanzania verbrijzelt hij elke dag tien uur lang gouderts met een zware hamer. Musa: "Ik werk zeven dagen per week. Er zijn dagen dat mijn hele lichaam pijn doet. Dan blijf ik één of twee dagen thuis om uit te rusten. Daarna moet ik snel weer gaan werken, anders hebben we niets te eten." 

Duizenden kinderen uitgebuit in mijnen en als huisslaafje

In Oost-Afrika gaan 15 miljoen kinderen zoals Musa naar hun werk in plaats van naar school. Het werk dat zo’n 5% van deze kinderen doet, valt onder de ergste vormen van kinderarbeid. Ze werken onder dwang in goudmijnen, of als huisslaafjes in gezinnen. De omstandigheden waarin ze werken zijn uitputtend, ongezond en vaak gevaarlijk. 

Uw steun is onmisbaar

Terre des Hommes komt op voor kinderen zoals Musa. We vangen ze op, zorgen dat ze naar school kunnen en helpen gezinnen bij het vergroten van hun inkomen. We geven voorlichting en training aan politie en justitie en lobbyen bij overheidsinstanties, zodat wetgeving wordt nageleefd.

Daarbij is uw hulp onmisbaar. Help kinderen zoals Musa, stop kinderuitbuiting. Doneer nu!

 

grijslogo.png

 

 

Disclaimer

Terre des Hommes (Incassant-ID: NL97ZZZ411492870000) verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, fondsenwervende programma’s en om te informeren over haar activiteiten. Als u op deze informatie geen prijs stelt kunt u dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan Terre des Hommes, Zoutmanstraat 42-44, 2518 GS Den Haag of via service@tdh.nl.