Sinta is een 15-jarig meisje uit Indonesië. Haar moeder vertrok toen ze nog een baby was, waardoor haar vader de enige was die voor haar kon zorgen. Ze belandde in de prostitutie en bleef buitenlandse klanten ontmoeten door we ze werd misbruikt.

Sinta’s vader was taxichauffeur waardoor hij vaak onderweg was en in dat geval liet hij Sinta achter in een naburige markt. Toen ze zeven jaar oud was, bracht haar vader haar naar een weeshuis waar ze naar school ging, maar toen ze negen was, ging ze van school en belandde weer op straat. Dit was de eerste keer dat Sinta seksueel werd uitgebuit. Ze deden haar een voorstel in de markt waar ze woonde en boden haar Rp. 300.000 (€18) om een buitenlandse klant in een naburig hotel te ontmoeten. Het geld was voor Sinta een manier om te overleven en ze bleef buitenlandse klanten ontmoeten door wie ze steeds opnieuw misbruikt werd.

Psychosociale begeleiding

Terre des Hommes werkte samen met de politie en KP2A (Raad ter bescherming van vrouwen en kinderen) om haar te bevrijden uit de markt waar ze werd uitgebuit en haar in een opvangcentrum te plaatsen. Sinta kreeg psychosociale begeleiding, zowel in groepsverband met andere slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting als op individuele basis. Terre des Hommes blijft de partnerorganisatie (op het gebied van sociaal werk) ondersteunen om toezicht te houden op het verloop van Sinta’s herstel. Sociaal-culturele factoren rond seksuele uitbuiting hebben tot gevolg dat wanneer een kind eenmaal seksueel is uitgebuit, hij/zij de familie te schande heeft gemaakt en thuis niet langer welkom is.

Daarom werken Terre des Hommes en de partnerorganisaties ook samen met Sinta’s vader om hem bewust te maken van zijn dochters ervaringen en de psychologische en juridische gevolgen van seksuele uitbuiting van kinderen zodat hij beter begrijpt wat ze allemaal heeft doorgemaakt. Het welzijn van Sinta is voor Terre des Hommes en de partnerorganisaties het allerbelangrijkst. Alleen als het veilig is en als het voor Sinta het beste is, gaat ze weer bij haar biologische vader wonen.

 

Share this:

Related stories