De 12-jarige Tarek uit Libanon werd geboren met een ongeneeslijke ziekte, die de ontwikkeling van botten, pezen en spieren beïnvloedt. Niet alleen groeide Tarek op met deze ziekte, maar ook zonder een vader.

Toen Tarek nog heel jong was, zat zijn vader een heel jaar gevangen. Na zijn vrijlating werd hij onmiddellijk weer opgesloten en nog steeds zit hij gevangen. Omdat de vader afwezig was, had het gezin geen goed inkomen. Tarek, zijn moeder en zijn broers en zussen moesten onder slechte omstandigheden leven, en konden zich geen juiste behandeling van Tarek's ziekte veroorloven. Toen hij eenmaal de leeftijd had om naar school te gaan, probeerden zijn ouders een geschikte school voor hem te vinden. Maar helaas accepteren openbare scholen geen kinderen met een handicap, omdat dit specifieke aanpassingen vereist. Tarek kon alleen op privéscholen toegelaten worden, maar die waren te duur waren het gezin.

'Ik heb hier veel vrienden gemaakt' 

Sinds februari 2018 volgt Tarek de basislessen lezen en rekenen op het Handicap-forum in Tripoli: één van de educatieve centra van het 'Back to the Future' programma in het noorden van Libanon. Het is de eerste keer in zijn leven dat Tarek op school zit. Hij is optimistisch over de toekomst en hoopt dat hij op een dag geopereerd kan worden, om zijn leven gemakkelijker te maken. Tarek voelt zich deel van een gemeenschap die hem accepteert: 'Ik vind het leuk om naar het centrum te komen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt.'

Met behulp van het 'Back to the Future' programma hopen we dat Tarek vanaf september 2018 als één van de eerste gehandicapte kinderen wordt toegelaten op een openbare school. 

 

Share this:

Related stories