De 9-jarige Tania uit Bangladesh werkte zeven dagen per week als huisslaafje in het huishouden van haar werkgeefster Jannatul Ferdous in Tangail, ver van haar ouders vandaan.

Terre des Hommes strijdt tegen kinderarbeid

Ik vertel mijn ouders niet hoe verdrietig ik ben, want dan maak ik ze aan het huilen

Zij vertelt: “Ik werkte van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat als huisslaaf. Ik deed de afwas, boende de vloeren en zorgde voor de oma en haar kleinkind. Slapen deed ik op de grond, naast het bed van de oma. Als iemand in het huishouden iets nodig had, riepen ze mij. Elk moment van de dag moest ik klaar staan.’

Goed nieuws

Dit verhaal van Tania illustreert de schrijnende situatie van miljoenen huisslaafjes wereldwijd. Voor Tania is er gelukkig een positieve wending in haar leven gekomen.‘Gelukkig hielp Terre des Hommes mij en ben ik inmiddels weer thuis bij mijn ouders. Ik hoef niet langer te werken en ga weer naar school om te leren lezen, schrijven en rekenen en ook te spelen met mijn vriendinnetjes,”  besluit een opgeluchte Tania.

Indrukwekkend!

Tania’s verhaal is op indrukwekkende wijze weergeven in beeld door Daimon Xanthopoulos, de voice-over is van Terre des Hommes' collega Mahmudul Kabir.

 

 

 

 

Share this:

Related stories