Vandaag start de actie van de samenwerkende hulporganisatie voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in het Indonesische Sulawesi.  U kunt doneren op de website van Giro 555.

Terre des Hommes is zelf niet actief in het rampgebied, maar steunt de acties van de andere hulporganisaties. In Giro 555 werken 12 hulporganisaties samen.

1,5 miljoen mensen getroffen

De ramp heeft sinds vrijdag 1200 mensen het leven gekost, bijna 50.000 mensen zijn ontheemd en tot 1,5 miljoen mensen getroffen. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers de komende dagen nog verder stijgt, omdat veel gebieden nu nog niet toegankelijk zijn.

“De combinatie van een tsunami, aardbevingen en modderstromen hebben een grote ravage aangericht”, zegt Marinus Verweij, Giro555-actievoorzitter. “Nog steeds worden er mensen onder het puin vandaan gehaald en er is een grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak. Als samenwerkende hulporganisaties slaan we de handen ineen om hulp te verlenen.”

Grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak

De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf, of via lokale partners, in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals onderdak, voedsel, tenten, dekens, hygiëne-pakketten, medische zorg en drinkwater. De hulpverleners richten zich daarnaast ook op het zoeken naar slachtoffers tussen het puin en het beschermen van kinderen. Diverse organisaties hebben speciale teams gestuurd om inventarisaties van de noden te doen.

Nederland helpt Sulawesi (Indonesië)

Vanaf vandaag worden fondsenwervende spots uitgezonden op radio, televisie en social media. De komende weken worden door heel Nederland acties gestart om geld in te zamelen voor de slachtoffers in Indonesië. Giro555 roept iedereen in het land, ook scholen, bedrijven, sportclubs om een bijdrage te leveren om zoveel mogelijk levens te redden.

 

Share this: