Wereldwijd werken ruim twee miljoen kinderen in de seksindustrie. De fysieke en emotionele schade bij deze kinderen is enorm. Meisjes zijn vaak nog maagd wanneer ze hun eerste klant ontvangen. Velen raken na enkele maanden besmet met het HIV-virus. Het toenemen van het aantal (kinder)sekstoeristen werkt het probleem verder in de hand. 

Wat is kinderprostitutie?

Terre des Hommes verstaat onder kinderprostitutie het seksueel uitbuiten en het misbruiken van de kwetsbaarheid en/of vertrouwen van een kind voor seksuele doeleinden. Dit kan zijn tegen een betaling of in ruil voor kleding, eten of een andere belofte. Het gebeurt thuis, in bordelen, cafés, massagesalons, maar ook op afstand via het internet. Omdat het woord 'prostitutie' impliceert dat de betrokkenen 'criminelen', 'wetsovertreders' of 'verrichters van illegale handelingen' zijn in plaats van slachtoffers, geeft Terre des Hommes er de voorkeur aan het fenomeen te omschrijven als 'commerciële seksuele uitbuiting van kinderen'. 

Waar komt kinderprostitutie voor?

Kinderprostitutie is een wereldwijd fenomeen en vindt overal plaats. Zo werken er in Azië veel meisjes als prostituee en bieden jongetjes zich aan op straat. Kinderprostitutie komt niet alleen in arme landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika voor, maar ook in Nederland zijn kinderen hier het slachtoffer van. 

Wat doet Terre des Hommes tegen kinderprostitutie?

Terre des Hommes heeft programma's tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Azië, Afrika en Nederland. We bieden hulp aan slachtoffers door middel van onderdak en therapie. Maar ook door voorlichting, onderwijs en opsporing en vervolging van de daders zetten we ons in om kinderprostitutie te voorkomen. 

Lees hoe Terre des Hommes andere vormen van kinderuitbuiting aanpakt:

Share this:

Gerelateerd nieuws