Wereldwijd werken honderdduizenden kinderen gedwongen in de huishouding van andere gezinnen. Veel kinderen komen het huis niet of nauwelijks uit en maken uitputtend lange dagen. Deze huisslaafjes zijn onzichtbaar voor de buitenwereld. Met een unieke virtual reality film vraagt Terre des Hommes aandacht voor deze kinderen. 

Maak kennis met Amani

De Terre des Hommes Virtual Reality experience laat u kennis maken met Amani, een 12-jarig meisje dat als huisslaafje wordt uitgebuit door een Keniaans middenklasse gezin. Door gebruik te maken van niet eerder vertoonde virtual reality-techniek wordt het dagelijks leven van Amani invoelbaar gemaakt. Als kijker staat u ineens midden in de huiskamer van een Keniaans middenklasse gezin dat Amani als huisslaafje houdt. Het leven van Amani bestaat uit huishouden, het verzorgen van de kleine kinderen van het gezin en het ondergaan van fysiek geweld, intimidatie en seksueel misbruik. De combinatie met de 3D-projectie en een 360°-beeld maken de alledaagse onvrijheid, de intimidatie en het misbruik beter invoelbaar dan ooit. 

Werkdagen van 18 uur

Hedendaagse huishoudelijke slaafjes zijn vooral meisjes afkomstig uit arme families. Ze maken dagen van soms 16-18 uur per dag en doen risicovol werk: ze werken met gevaarlijk gereedschap, maken open vuur om te koken of dragen liters water. De huisslaafjes zijn onzichtbaar voor de buitenwereld en leven vaak volledig onbeschermd, wat hen extra kwetsbaar maakt. De afzondering maakt jonge meisjes extra kwetsbaar voor seksueel misbruik, fysieke en emotionele mishandeling. De gevolgen voor de ontwikkeling van deze kinderen zijn enorm. 

Bekijk de film op uw smartphone

Download de Terre des Hommes VR app en bekijk de film in 360 graden op uw smartphone!

google_play.jpg app_store.jpg 

 

 

De Terre des Hommes VR experience is mede mogelijk gemaakt door: 

cardboardvr.jpgkolor.jpgwemersive.jpg

revolver.jpgambassadors.jpg

Share this: