Project WATCH: Opnieuw kindermisbruikers gearresteerd

Project WATCH, het project waarmee Terre des Hommes kindermisbruikers actief opspoort, heeft afgelopen maand tot nieuwe arrestaties geleid. In de Filippijnen zijn vier mensen aangehouden: twee Amerikanen en twee Saoediërs. De Indonesische politie heeft twee mannen uit Singapore gearresteerd. In Project WATCH zet Terre des Hommes samen met partnerorganisaties detectives in voor het verzamelen van bewijsmateriaal tegen mensen bij wie kindermisbruik wordt vermoed. Het project is er op gericht kindersekstoerisme aan te pakken. 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Meerdere aanklachten 

De twee Amerikanen (68 en 69 jaar) liepen tegen de lamp op het Filippijnse eiland Cebu, waar seksueel misbruik van kinderen op grote schaal voorkomt. Beide arrestanten worden van misbruik verdacht, een van hen hangt ook een aanklacht wegens verkrachting boven het hoofd. Deze laatste zou zich volgens de politie hebben vergrepen aan vier meisjes, in leeftijd variërend van 15 tot 17 jaar. De ander maakte één slachtoffer, zij is 17 jaar.

Crisisinterventieteam voor kinderen

De twee mannen uit Saoedi-Arabië zijn tegelijk aangehouden in een hotel in de Filippijnse regio Aklan. In deze zaak zijn twee meisjes betrokken van 14 en 17 jaar oud. Zij zijn nu ondergebracht bij een crisisinterventieteam. De twee mannen zitten voorlopig nog vast totdat de rechter zich over de zaak buigt. Over hun leeftijd zijn geen mededelingen gedaan. In mei werden in Aklan ook al twee Saoediërs aangehouden. Zij worden verdacht van misbruik van twee meisjes van 15 en 16 jaar. In de zaak van de twee mannen uit Singapore waren vier kinderen in het spel. Zij zijn opgepakt in een hotel op het eiland Batam, niet ver van Singapore.

Wat is project WATCH?

Project WATCH wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Het heeft als doel lokale politieautoriteiten te ondersteunen en te trainen in de aanpak van kindermisbruik in landen waar dit veel voorkomt. Vaak heeft de lokale politie niet de juiste ervaring om dit soort zaken te onderzoeken of voor de rechter te brengen. WATCH is actief in de Filippijnen, Indonesië (Batam en Bali), Cambodja, India en Nepal. Door de ondersteuning en training van de betrokken politiemedewerkers zullen zij beter in staat zijn om dit soort onderzoeken tot een succesvol einde te brengen.

Share this:

Gerelateerd nieuws