Als Babes (14) denkt aan de tijd dat zij als callgirl werkte voor de webcam, komen alle traumatische ervaringen weer boven. Ze kent veel kinderen die door volwassenen gedwongen werden seksuele handelingen uit te voeren voor de webcam voor buitenlandse mannen.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

De 14-jarige Babes woont in Canjulao, een deelgemeente van de toeristische stad Lapu-Lapu in de provincie Cebu. Ze is de derde van zes kinderen en is volgens haar ouders en leraren een slimme meid. Haar vader verdient zijn geld als taxichauffeur op een driewieler. In 2005 kreeg de moeder van Babes een zenuwinzinking na de geboorte van haar jongste kind. Het gezin raakte hierdoor in financiële problemen. De ouders van Babes besloten een deel van hun eigendommen te verkopen om de behandeling van haar moeder te bekostigen en te voorzien in de dagelijkse levensbehoeften. Dit leverde bij Babes zoveel stress op dat ze besloot in de seksindustrie te gaan. Het geld dat ze daarmee verdiende ging deels op aan drugs. Na een tijdje besloot ze net als veel leeftijdsgenootjes in de wereld van webcamseks te stappen. Ze kreeg 6 tot 20 euro per ‘show’.

Projectpartner FORGE

Tijdens een optreden voor de webcam vroegen mannen aan haar om zich uit te kleden en allerlei seksuele handelingen voor de camera te verrichten. Ze raakte op een gegeven moment volledig in paniek van het werk. Ze hoorde in november 2013 dat de politie op zoek was naar kinderen die zich bezig hielden met webcamseksactiviteiten in het gebied waar ze werkte. Babes besloot om zich aan te melden bij onze projectpartner Fellowship for Organizing Endeavors (FORGE) zodat zij hulp kreeg om te stoppen met het werk. Ook wilde zij van haar angsten afkomen.

Kans op een betere toekomst dankzij psychosociale hulp

Babes krijgt nu, dankzij Terre des Hommes, psychosociale hulp in het opvanghuis en stap voor stap leert ze omgaan met haar ervaringen. Ze kan nu normaal communiceren met andere kinderen en de gemeenschap. “Ik wil een opleiding volgen, zodat ik kans heb op een toekomst”, zegt Babes.

Share this:

Related stories