Barneveld

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Barneveld?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Barneveld kunt u dames- en herenkleding kopen. 

Modeshows met tweedehands kleding

De 24 vrijwilligers organiseren (op verzoek) in het hele land, meerdere keren per jaar, wervelende modeshows met tweedehands kleding.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes.  U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

De winkel is afhankelijk van uw inbreng! Heeft u kleding over? Is het schoon en van goede kwaliteit? Breng het naar de Terre des Hommes winkel in Barneveld gedurende openingstijden. U bent natuurlijk ook van harte welkom om even rond te komen snuffelen.

Nieuws en evenementen

Terre des Hommes Barneveld gaat los met radio-DJ Gerard Ekdom

4 juni 2018

Afgelopen zaterdag organiseerde Terre des Hommes Barneveld een heus Modefestival in de gezellige foyer van het Schaffelaar Theater in Barneveld. De hoge zomerse temperatuur op deze dag liet het publiek niet weerhouden om te kiezen voor deze wervelende show.

De bekende radio DJ van NPO2, Gerard Ekdom, begeleidde het geheel met swingende muziek en probeerde op zijn manier passend commentaar te geven bij de geshowde kleding. Dat laatste was voor hem een hele nieuwe ervaring. Het was dan ook komisch om uit zijn mond te horen dat iemand een zalmkleurig ensemble droeg of een witte pantalon. Gerard zag het zichzelf nog niet zeggen: ´Schat, ik kan mijn pantalon niet vinden. Zit ie in de wasmachine?´.

Dolores Leeuwin, ambassadeur voor Terre des Hommes werd door journalist Erik Roest van de Barneveldse Krant flink aan de tand gevoeld over de activiteiten van Terre des Hommes. Hartverwarmend en hartverscheurend waren haar bevindingen tijdens de reis naar Thailand die ze voor Terre des Hommes maakte en waarover zij vertelde.

Terre des Hommes Barneveld organiseert met succes regelmatig shows met kleding uit haar winkel. Met dit Modefestival wilde zij niet alleen Terre des Hommes en het belang van stoppen van kinderuitbuiting onder de aandacht brengen, maar ook jongeren meer betrekken bij de activiteiten van Terre des Hommes.

Dat was terug te zien in de modellen die de mode showden. Naast de vrijwilligers ´van een zekere leeftijd´ showden ook jonge dames en scholieren de kleding uit de winkel. Hoewel het niet bedoeling was, werden sommige kledingstukken al direct gereserveerd.
Na afloop kreeg het publiek nog de kans om in de winkel kleding te kopen. Van deze mogelijkheid werd nog volop gebruik gemaakt.

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde dag met veel positieve reacties en waarschijnlijk een brede spin-off zoals nieuwe klanten, aanvragen modeshows elders, bekendheid onder jongeren.
Maar bovenal …. het besef dat het werk van Terre des Hommes heel, heel hard nodig is!

 

Fenny Bruins | mei 2018