Bergen op Zoom

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Bergen op Zoom?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Bergen op Zoom kunt u kinderkleding en speelgoed kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes.  U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt 

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Wij zijn afhankelijk van uw inbreng!

Heeft u bruikbare spullen voor onze winkel? U kunt ze tijdens de openingsuren, van dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00, naar onze winkel brengen.
U bent natuurlijk ook van harte welkom om even rond te kijken in onze winkel of om spullen te kopen. Ook geven wij lezingen op scholen of voor verenigingen.

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

De Terre des Hommes winkel ’t Druppeltje verkoopt gratis verkregen gebruikt speelgoed, babyartikelen, kinderkleding, kinderboeken en nieuw houten speelgoed. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld boxen, Maxi cosi’s, Lego, Playmobiel en voorleesboeken.

Nieuws en evenementen

Nationale Open Monumentendag van Bergen op Zoom

8 september 2017

Tijdens de Nationale Open Monumentendag 9 september, toont Terre des Hommes bij ’t Druppeltje de Virtual Reality film over het huisslaafje Amani. Wereldwijd werken honderdduizenden kinderen gedwongen in de huishouding van andere gezinnen. Veel kinderen komen het huis niet of nauwelijks uit en maken uitputtende dagen.

Deze huisslaafjes zijn onzichtbaar voor de buitenwereld. Met deze unieke virtual reality film, vraagt Terre des Hommes aandacht voor deze kinderen. In deze VR film maakt u kennis met Amani, een 12 jarig meisje dat als huisslaafje wordt uitgebuit door een Keniaans middenklasse gezin.

Door gebruik te maken van de reality-techniek staat u midden in de huiskamer van het gezin dat haar als huisslaafje houdt en wordt het dagelijks leven van Amani invoelbaar. U bent 9 september van harte welkom, van 11.00 tot 17.00 uur, in de Terre des Hommes winkel ’t Druppeltje, Lievevrouwestraat 3 te Bergen op Zoom, om deze korte film te ervaren. De Virtual Reality film is niet geschikt voor kinderen onder de 11 jaar.

terre_des_hommes_vr_experience.jpg

€20.000 voor onderwijs in Bolivia

22 oktober 2015

De vrijwilligers van de Terre des Hommes winkel '‘t Druppeltje' in Bergen op Zoom overhandigenden afgelopen week een cheque van € 20.000,- aan Anne Minnema, regio-coördinator van Terre des Hommes. Het geld werd ingezameld voor een onderwijsproject in Bolvia. 

Bep van Aubel, vrijwilligster bij ‘t Druppeltje, bezocht vorig jaar zelf een aantal projecten van Terre des Hommes in Bolivia. “Een geweldige ervaring, heel indrukwekkend,” vindt ze. “Mensen daar doen zelf zoveel om hun situatie te verbeteren, en wij proberen daarbij te helpen. Ze houden niet hun hand op, maar er zit juist zoveel power.” Om iets terug te doen voor Terre des Hommes hield ze het afgelopen jaar lezingen over haar reis. In ruil voor de lezingen ontving Bep bijdragen voor Terre des Hommes. Samen met de verkoop van tweedehands winkel ‘t Druppeltje leverde dat 20.000,- euro op.  

Het Druppeltje is inmiddels alweer bezig met de volgende actie: voor Ethiopische kinderen, die gedreven door armoede wegtrekken naar het noordwesten van het land om te overleven. Vaak worden zij slachtoffer van kinderhandel, -prostitutie en - uitbuiting.

Terre des Hommes kringloopwinkel Bergen op Zoom cheque onderwijs

 

Fysiotherapie Konings: op de pedalen voor Terre des Hommes

16 oktober 2015

Op zaterdag 21 november start bij fysiotherapie Konings aan de Westersingel in Bergen op Zoom een Indoor Cycling Marathon ten bate van Terre des Hommes, de internationale organisatie die zich inzet voor de rechten van het kind. In Bergen op Zoom is Terre des Hommes bij veel mensen bekend door “ ’t Druppeltje ”, dat door verkoop van tweedehands speelgoed en kinderkleding geld inzamelt voor de organisatie. 

Dit jaar ligt het goede doel waarvoor “ ’t Druppeltje” zich inspant in Ethiopië. Ethiopië is een van de armste landen ter wereld. Om de armoede te ontvluchten trekken veel kinderen naar de stad, ver van hun familie,  in de hoop op een beter leven. Daarbij vallen ze vaak in handen van kinderhandelaren die deze kinderen uitbuiten. Doel is om deze “kindertrek” te voorkomen en al rondzwervende kinderen op te vangen en te ondersteunen.

Indoor cycling marathon

Fysiotherapie Konings combineert zijn open dag met een Indoor Cycling Marathon voor het goede doel die voor iedereen toegankelijk is. Jong en oud, cliënt bij de praktijk of niet, particulier of vereniging,  nieuwsgierige of enthousiasteling voor Terre des Hommes; iedereen kan fietsend zijn of haar steentje bijdragen. 

Hoe werkt dat dan?

  • Zaterdag 21 november wordt onder deskundige leiding gefietst van 9 uur ’s morgens tot 16.00 uur ’s middags in blokjes van een uur;
  • Aanmelden bij voorkeur via mail: hetdruppeltje@gmail.com met vermelding van uw naam, (mail)adres en het uur of de uren die u wilt fietsen, bijvoorbeeld van 9 tot 10 uur of van 2 tot 4 uur. Als u niet kunt mailen kan er telefonisch aangemeld worden: 0164-244978. Na aanmelding is er voor u een fiets voor de aangevraagde tijd gereserveerd.;
  • De donatie voor het fietsen is minimaal €5,- voor een uur of €8 euro voor twee uur. Dit bedrag komt ten goede aan het eerder genoemde doel dat het Druppeltje dit jaar ondersteunt. Het bedrag wordt verrekend bij binnenkomst.;
  • Diegenen die sporten bij fysiotherapie Konings kunnen zich ook bij hun fysiotherapeut aanmelden.

Voor clubs en verenigingen

Dit jaar bestaat er ook de mogelijkheid voor clubs en verenigingen om voor een hele dag een fiets “te huren” en daarmee niet alleen het goede doel te steunen, maar ook geld in te zamelen voor de clubkas door hun clubleden te laten sponsoren. Hiervoor krijgen de clubs en verenigingen nadere informatie. Zijn er andere groepen die op deze manier graag willen deelnemen dan kan dat natuurlijk. Even een telefoontje naar bovengenoemd telefoonnummer volstaat.

Open dag

Natuurlijk bent u van harte welkom als publiek en kunt u op uw gemak rondkijken op de open dag bij Fysiotherapie Konings. Onder begeleiding van fysiotherapeuten kunt u zelfs eens uitproberen wat voor u hier de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld nu eindelijk eens van die 

rugklachten af te komen. Er liggen programmaatjes klaar. En we vinden het prima als u voor het weggaan nog even een donatie voor Terre des Hommes in de bus stopt. 

We zien u graag op 21 november!

Team fysiotherapie Konings en vrijwilligers van “ ’t Druppeltje ”