Breda

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Let op! Op vrijdag 25 oktober sluit de winkel om 16.00 uur. Ook kunnen dan geen goederen meer ingeleverd worden.

 

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Breda?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Breda kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes.  U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt 

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

 

Nieuws en evenementen

Zaterdag 16 november Kerstmarkt bij Terre des Hommes Breda

11 november 2019

Zaterdag 16 november is er weer een speciale kerstmarkt in de winkel van Terre des Hommes aan het Hooghout 54 in Breda. De markt is van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Er zijn weer allerlei kerstartikelen te koop om uw huis in kerstsfeer te brengen. Zo zijn er kunstbomen, ballen, pieken, verlichting en vele andere kerstspullen. Natuurlijk kunt u ook de (kerst-)kleding, serviesgoed, boeken, cd’s en speelgoed bekijken en kopen.

Wij wensen iedereen een mooie kerst, welke wat aankleding betreft bij Terre des Hommes kan beginnen.

De opbrengst van de kerstmarkt is voor de activiteiten van Terre des Hommes, dit jaar met name voor de strijd voor een ongeschonden toekomst voor meisjes in Tanzania en het stoppen van kinderarbeid in de micamijnen in India. 

LET OP: VRIJDAG 15 NOVEMBER SLUIT DE WINKEL OM 14.00 UUR!!

kerstmarkt_winkel_2.jpg

Jubileum bij Terre des Hommes in Breda

25 januari 2019

Carolien Mulder-Kuttschruiter is al 25 jaar actief als vrijwilligster in de winkel van Terre des Hommes aan het Hooghout in Breda. Daarmee is zij van alle huidige vrijwilligsters het langst werkzaam in Breda. Op deze manier helpt zij bij het verdienen van geld voor de bestrijding van kindermisbruik in de ruimste zin van het woord.

Vrijdag 18 januari werd in de jaarvergadering van Terre des Hommes Breda stilgestaan bij dit heuglijke feit. Albert Jaap van Santbrink bedankte haar als vertegenwoordiger van Terre des Hommes Nederland voor haar grote inzet voor kinderen die het nodig hebben. Hij overhandigde een oorkonde met een passend beeldje van spelende kinderen. 
Huub Jansen memoreerde als voorzitter van Terre des Hommes Breda de geweldige inzet van Carolien. Zij werkt één dag per week in de winkel (vroeger zelfs drie dagen per week) waarvoor hij Carolien hartelijk bedankte. Als blijk van waardering kreeg Carolien een beeldje met de toepasselijk naam “Toewijding”.

jubileum_carolien_6.jpg

KERSTMARKT IN BREDA

26 november 2018

Station Breda Centraal wordt omgetoverd tot Winterspoor – dè kerstmarkt van Breda. Eén met ballen. Daar wil je bij zijn. Terre des Hommes Breda is daarbij op zaterdag 8 december, van 12.00 tot 20.00 uur.

Zeker met de feestdagen voor de deur is het bezoeken van dit evenement een uitgelezen kans om een uniek cadeau te bemachtigen bij een mooi aanbod aan creatieve marktwinkeltjes. Er zijn ook oliebollen, glühwein en erwtensoep. Voor deze en andere warme lekkernijen kan je terecht bij diverse rijdende restaurants en restaurateurs.

De winterse sfeer wordt kracht bijgezet door een bijzondere decoratie en passende achtergrondmuziek, afgewisseld met levende muziek en theater. Voor kleine én grote kinderen ontbreekt het aan niets.

Neem de tijd om de beste kerstmarkt van Nederland in Breda, met de beste binnenstad van het land te bezoeken.

Het evenement vindt plaats in Hotspot Breda CS. Lekker warm en binnen dus. Het station in Breda is heel eenvoudig te bereiken. Trein en bus arriveren en vertrekken letterlijk boven het evenement en in de directe omgeving is er volop parkeergelegenheid voor auto, motor, brommer en fiets. 

Meer informatie vindt u op de facebook pagina: https://www.facebook.com/winterspoor