Breda

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Breda?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Breda kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes.  U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

Jubileum bij Terre des Hommes in Breda

9 februari 2018

Joyce Keijner is al 25 jaar actief als vrijwilligster in de winkel van Terre des Hommes aan het Hooghout in Breda. Daarmee is zij van alle vrijwilligsters het langst werkzaam in Breda om te helpen bij de bestrijding van kindermisbruik in de ruimste zin van het woord.

Vrijdag 19 januari werd in de jaarvergadering van Terre des Hommes Breda stilgestaan bij dit heuglijke feit. Door ziekte kan Joyce helaas haar grote passie niet meer uitoefenen, maar zij was gelukkig wel in staat naar de bijeenkomst te komen. Nora Dankers bedankte haar als landelijk coördinator van Terre des Hommes voor haar grote inzet voor kinderen die het nodig hebben. Zij overhandigde een “diamanten” oorkonde met een passend beeldje van spelende kinderen.

Huub Jansen memoreerde als voorzitter van Terre des Hommes Breda de geweldige inzet van Joyce. Zij werkte twee dagen per week in de winkel en er werd nooit vergeefs en beroep op haar gedaan waarvoor hij Joyce hartelijk bedankte. Als blijk van waardering kreeg Joyce een beeldje met de toepasselijk naam “Toewijding”.

jubileum_joyce_6-2.png
 

Uitreiking van het Tony Chocolonely pakket

21 december 2017

Dinsdagmorgen 19 december vond de uitreiking van het Tony Chocolonely pakket plaats in de Terre des Hommes winkel te Breda.

De afgelopen maand konden klanten hun gegevens invullen op een formulier om zodoende mee te dingen naar een mooi pakket chocolade dat beschikbaar gesteld was door Tony Chocolonely. Eén van de vele aanwezige klanten in de winkel werd gevraagd om een ingevuld formulier uit de doos te trekken. De winnares was mevrouw van den Doorn. Zij komt vaak in de winkel en was toevallig nu ook aanwezig. Blij verrast nam ze het pakket in ontvangst. 

winnares_actie_2017_2.png regenboogpakket.png

Kerstmanifestatie in Breda op 10 december 2017

2 december 2017

Breda is net weer uitgeroepen tot stad met de Beste Binnenstad van Nederland! Kom op zondag 10 december naar Breda, dan kan dit je met eigen ogen zien.

Bovendien is die dag de jaarlijkse Kerstmanifestatie in de Grote Kerk. Op de site van de Grote Kerk staat dit aangekondigd: “Dit is altijd een drukbezocht evenement waar duizenden bezoekers op af komen. Dit jaar kan je terecht bij allerlei kramen met een keur aan producten: glassieraden, internationale kerststalletjes, acrylschilderijen, windlichten, textiele producten en sieraden en zijn bekende instanties als Terre des Hommes, KIKA en Unicef vertegenwoordigd”. Ook zijn er diverse muzikale optredens.

Na het grote succes van vorige jaren heeft de winkel uit Breda weer een stand in de kerk waar diverse mooie (kerst-)spullen verkocht worden. De kraamhuur is voor het onderhoud van de monumentale kerk, de opbrengst van de verkopen is verder helemaal voor de programma’s tegen (seksueel) kindermisbruik in Afrika en Azië.

Reserveer deze dag in je agenda en ga op 10 december naar het mooie Bourgondische Breda en bezoek de Grote Kerk tussen 11.00 u en 17.00 u!

kerstmarkt_grote_kerk_breda.png